Αντιδρά έντονα στους σουηδικούς περιορισμούς η εταιρεία στοιχημάτων Kindred

Οι σουηδικές Αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν μια σειρά περιοριστικών μέτρων, με σκοπό να συρρικνώσουν την αγορά online τυχερών παιχνιδιών και να προστατέψουν τους παίχτες από προβλήματα εθισμού στον τζόγο, όσο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. Τα μέτρα αυτά περιορίζουν σημαντικά τη λειτουργία των ιστοσελίδων στοιχήματος και online τυχερών παιχνιδιών και, όπως είναι φυσικό, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τις ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

Μια τέτοια εταιρεία είναι και η Kindred, ιδιοκτήτρια της στοιχηματικής ιστοσελίδας Unibet. Η Kindred προχώρησε σε μια ανακοίνωση, η οποία εκφράζει την έντονη διαφωνία της στα μέτρα που σκοπεύει να επιβάλει η κυβέρνηση.

 

Η αντίδραση της Kindred στα σχέδια της Σουηδίας

H Kindred έδωσε στη δημοσιότητα μια αναλυτική ανακοίνωση, η οποία επικεντρώνεται και καταρρίπτει κάθε σκέλος των νέων περιορισμών. Συνολικά, η Kindred αναφέρει ότι η απόφαση της σουηδικής κυβέρνησης βασίζεται σε μια σειρά από αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία προκύπτουν με βάση υποθέσεις. Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση αποφάσισε τα περιοριστικά μέτρα, υποθέτοντας ότι ο εγκλεισμός των Σουηδών θα οδηγήσει σε αύξηση της συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια, με αποτέλεσμα πολλοί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα εθισμού στον τζόγο.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προκύπτει ούτε από επίσημες έρευνες ούτε από την πραγματικότητα – σύμφωνα με την Kindred, η Σουηδία βρίσκεται σε τμηματικό lockdown εδώ και εβδομάδες και η συμμετοχή στα online τυχερά παιχνίδια δεν έχει σημειώσει σημαντική αύξηση.

Παράλληλα, η Kindred εφιστά την προσοχή των αρμοδίων στο ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού. Η ανεξάρτητη έρευνα του Copenhagen Economics έδειξε ότι οι εν λόγω περιορισμοί μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση κατά 30-40% στο παράνομο στοίχημα – άλλωστε, οι παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, αφού δεν είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα.

Για αυτούς τους λόγους, η Kindred (όπως και το σύνολο σχεδόν της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας) ζητά την απόσυρση των μέτρων, που ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που ενδεχομένως θα λύσουν.

Να θυμίσουμε πως και η EGBA είχε εκφράσει την διαφωνία της απέναντι στα περιοριστικά μέτρα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Unibet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Unibet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.