Την απελευθέρωση της αγοράς online στοιχήματος εξετάζει η Ολλανδία

Η Ολλανδία αποτελεί μία από τις χώρες της Ευρώπης που διατηρούν μια άκρως περιορισμένη (και κρατική) αγορά στοιχήματος, με τους παίχτες να έχουν ελάχιστες επιλογές στοιχηματισμού στη διάθεσή τους. Αυτό, όμως, πιθανότατα θα αλλάξει σύντομα, καθώς οι αρμόδιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να απελευθερώσουν την αγορά online στοιχήματος και να επιτρέψουν και τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών εταιρειών στον συγκεκριμένο τομέα.

Αναλυτικότερα, οι Ολλανδοί αρμόδιοι εξετάζουν αυτές τις ημέρες ένα νέο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα φέρει το άνοιγμα της αγοράς online στοιχήματος. Πρόκειται για το ίδιο νομικό πλαίσιο (αν και επικαιροποιημένο) που απέτυχε να εξασφαλίσει την έγκριση της Γερουσίας πριν μερικά χρόνια.

 

Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο;

Ουσιαστικά, οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο (το οποίο απέτυχε να γίνει νόμος πριν μερικά χρόνια) είναι ελάχιστες. Ωστόσο, περιλαμβάνονται αρκετές νέες διατάξεις που σκοπό έχουν να προστατέψουν τους πολίτες από τους κινδύνους που κρύβει ο εθισμός στον τζόγο. Το βασικό, όμως, είναι ότι προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς online στοιχήματος, με τη δυνατότητα δραστηριοποίησης να δίνεται και σε ιδιωτικές εταιρείες (και του εξωτερικού) που θα αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια.

Για να μπορούν να αιτηθούν την άδεια, όμως, οι εταιρείες θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να διατηρούν φυσική παρουσία στην Ολλανδία, αλλά και να πληρώνουν τους απαραίτητους φόρους. Σε αυτά τα έξοδα προστίθεται και ένα ποσοστό 0,25% επί των εσόδων τους, προκειμένου να χρηματοδοτούν την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο. 

 

Το ισχύον νομικό πλαίσιο στην Ολλανδία

Αυτή τη στιγμή, το επίγειο και το online στοίχημα είναι νόμιμα στην Ολλανδία, αλλά στην αγορά ισχύει το κρατικό μονοπώλιο των κρατικών εταιρειών Sportech Racing B.V., Stichting De Nationale Sporttotalisator και Holland Casino. Αν το νέο νομοσχέδιο εγκριθεί, τότε θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά και ιδιωτικές εταιρείες, αρκεί να συμμορφώνονται με τους περιορισμούς που θα επιβάλλει το κράτος.

Την προηγούμενη φορά που το ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκε προς ψήφιση και έγκριση, τέλος, υπήρξαν πολλές διαφωνίες, εξαιτίας του ότι πολλοί πίστευαν ότι δεν προστατεύονται αποτελεσματικά οι παίχτες, ειδικά όσοι εμφανίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Οι προσθήκες, όμως, είχαν σκοπό να καλύψουν κάθε τέτοιο κενό και πολλοί εκτιμούν ότι αυτή τη φορά το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη