Κατατέθηκαν τα νομοσχέδια για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη Florida

Η Πολιτεία της Florida επιθυμεί να νομιμοποιήσει το επίγειο και online στοίχημα και ο γερουσιαστής Jeff Brandes κατέθεσε τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα επιτρέψουν στους αρμόδιους να ανοίξουν την αγορά στοιχήματος εντός των ορίων της Πολιτείας. Τα τρία νομοσχέδια αναφέρουν τους όρους και τις διαδικασίες αδειοδότησης, ενώ προβλέπουν και τα κόστη για την απόκτηση των απαραίτητων αδειών.

Ωστόσο, ακόμη κι αν τα εν λόγω νομοσχέδια εγκριθούν, ο τελικός λόγος για τη νομιμοποίηση ή μη του στοιχήματος θα ανήκει στους Πολίτες. Σύμφωνα με προηγούμενο νόμο, άλλωστε, θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα (πιθανότατα τον Νοέμβριο του 2020), προκειμένου να εγκριθεί το άνοιγμα της αγοράς.

 

Οι διατάξεις των τριών νομοσχεδίων

Τα τρία νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Γερουσία της Florida και σκοπεύουν να νομιμοποιήσουν το στοίχημα στην Πολιτεία είναι τα SB 968, SB 970 και SB 972. Καθένα από αυτά περιλαμβάνει διατάξεις για διαφορετικές πτυχές λειτουργίας της αγοράς.

Το πρώτο θέτει το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και αναφέρει ότι δικαίωμα προσφοράς στοιχηματικών υπηρεσιών θα έχει και η κρατική επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών και οι ιδιώτες που θα εξασφαλίσουν μία από τις άδειες. Δικαιοδοσία για τη ρύθμιση της αγοράς θα έχει το κρατικό τμήμα τυχερών παιχνιδιών, το οποίο θα αναλάβει να μοιράσει και τις άδειες. Και, όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλη Πολιτεία των ΗΠΑ που έχει νομιμοποιήσει το στοίχημα, άδεια θα δικαιούνται όσες στοιχηματικές εταιρείες συνεργαστούν με επίγειες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Florida. Επιπλέον, κάθε εταιρεία που θα εξασφαλίσει άδεια στοιχήματος θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και online, με τη δυνατότητα να διατηρεί περισσότερες από μία ιστοσελίδες, μέσω της ίδιας άδειας.

Το δεύτερο νομοσχέδιο αναφέρει το κόστος των αδειών, το οποίο προβλέπεται να είναι 100.000 δολάρια. Αντίστοιχα, το τρίτο αναφέρει τις φορολογικές υποχρεώσεις των εταιρειών, προβλέποντας φόρο ύψους 15% επί των μεικτών εσόδων. Τα έσοδα από τη φορολογία, τέλος, θα εισπράττονται από την αρμόδια Αρχή και θα καταλήγουν στην εκπαίδευση και στα λειτουργικά έξοδα της λειτουργίας της αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.