Στη δημοσιότητα ο νόμος για τους διαφημιστικούς περιορισμούς στην Ισπανία

Η ισπανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το νόμο που θα ρυθμίζει στο εξής τις διαφημίσεις των στοιχηματικών εταιρειών που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Ο σχετικός νόμος και τα όσα ακούγονταν για αυτόν απασχόλησε πολύ τους παίχτες στοιχήματος και τα ισπανικά ΜΜΕ και πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι προβλέπει.

Ο συγκεκριμένος νόμος θα φέρει μια σειρά σημαντικών περιορισμών για τις διαφημίσεις των εταιρειών στοιχήματος, αφού, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι, η μεγάλη αύξησή τους τον τελευταίο καιρό κινδυνεύει να αναισθητοποιήσει τους παίχτες μπροστά στους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο.

 

Τι προβλέπει ο ισπανικός νόμος για τις στοιχηματικές διαφημίσεις;

Ο νέος νόμος αντιμετωπίζει τις στοιχηματικές διαφημίσεις όπως ακριβώς και τις αντίστοιχες για προϊόντα καπνού και αλκοόλ. Οι διαφημίσεις αυτές δε θα μπορούν να μεταδίδονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μόνο κατά το διάστημα από τη 1 έως τις 5 τα ξημερώματα. Ωστόσο, θα ισχύει μια εξαίρεση, όσον αφορά στις ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων. Εφόσον κάποια μετάδοση πραγματοποιείται από τις 8 το βράδυ και έπειτα, οι εταιρείες στοιχήματος μπορούν να διαφημίζονται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: πρώτον να μην προωθούν προσφορές και αποδόσεις και δεύτερον, να μην ωθούν σε στοιχηματισμό, μέσω προτροπών, όπως “παίξτε τώρα” και “στοιχηματίστε τώρα”.

Από την άλλη, οι στοιχηματικές χορηγίες στον αθλητισμό θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται, αλλά με νέους περιορισμούς. Για παράδειγμα, θα απαγορεύονται οι χορηγίες προς ομάδες νέων, οι χορηγίες γηπέδων και οι διαφημιστικές πινακίδες στον αγωνιστικό χώρο.

Επιπλέον, ο νέος νόμος απαγορεύει την ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων με θέμα τον στοιχηματισμό σε δημόσιους χώρους, όπου εισέρχονται νέοι, καθώς και την χρήση διασημοτήτων σε οποιαδήποτε προβολή υπηρεσιών.

Τέλος, κάθε διαφήμιση θα πρέπει να υπενθυμίζει ότι το στοίχημα απαγορεύεται για άτομα των 18 ετών, αλλά και να μεταδίδει μηνύματα υπεύθυνου στοιχηματισμού. Στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, θα πρέπει να ακολουθεί ένα μήνυμα δύο δευτερολέπτων, ενώ στις ραδιοφωνικές θα πρέπει να μεταδίδεται μία φορά σε κάθε δύο διαφημίσεις της ίδιας εταιρείας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.