Παράταση για τη δημόσια διαβούλευση στο νέο νόμο περί online στοιχήματος

Πριν μερικές ημέρες, η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) ανακοίνωσε ότι το σχέδιο Κανονισμού για το νέο νόμο περί online στοιχήματος βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, η οποία θα έληγε στις 25 Ιανουαρίου. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι, η διαδικασία αυτή παρατείνεται και θα ολοκληρωθεί τελικά στις 4 Φεβρουαρίου.

Η παράταση αυτή θα αποφέρει νέες καθυστερήσεις στην ψήφιση και επιβολή του νέου νόμου, ο οποίος πρέπει να αποσταλεί και στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να ψηφιστεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Τι θα περιλαμβάνει ο νέος νόμος;

Μόλις το κείμενο του Κανονισμού ολοκληρωθεί και πάρει τη μορφή νομοσχεδίου, θα ψηφιστεί στη Βουλή και θα ρυθμίσει την ελληνική αγορά online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, βάζοντας τέλος στην περίοδο προσωρινής αδειοδότησης που ισχύει τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Ε.Ε.Ε.Π., ο Κανονισμός ρυθμίζει τέσσερις τομείς της αγοράς του online στοιχήματος:

  • τη διαδικασία χορήγησης και τους τύπους των αδειών,
  • τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι κάτοχοι των αδειών και τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης των κατόχων των αδειών κατά τη λειτουργία τους,
  • τις τεχνικές προδιαγραφές των συστημάτων διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων και τα τεχνικά πρότυπα,
  • τον καθορισμό των γενικών κατηγοριών των γεγονότων που δύναται να προσφέρονται προς στοιχηματισμό.

 

Η ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε.Π. για την παράταση

Η Ε.Ε.Ε.Π. εξέδωσε μια ανακοίνωση, που αναφέρει τους λόγους και τις διορίες της παράτασης της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης για το νέο νόμο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

“Μετά από σχετικό αίτημα φορέων της αγοράς, η Ε.Ε.Ε.Π. ανακοινώνει την παράταση της ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης επί του σχεδίου Κανονισμού διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου και του σχετικού τεύχους Τεχνικών Προδιαγραφών (ΤΕΠ) και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και κάθε πολίτη να διατυπώσουν σχόλια στον ιστότοπο www.opengov.gr έως τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 16:00”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.