68 Ιταλοί μαφιόζοι συλλήφθηκαν για ξέπλυμα χρήματος μέσω στοιχηματισμού

Η ιταλική Αστυνομία κατάφερε ένα τεράστιο χτύπημα, όχι μόνο κατά της μαφίας, αλλά και κατά του παράνομου στοιχηματισμού, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις και εξαρθρώνοντας ένα μεγάλο κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δράση των μαφιόζων δεν περιοριζόταν στην Ιταλία, αλλά επεκτεινόταν συνολικά σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής Αστυνομίας, οι μαφιόζοι είχαν δημιουργήσει ένα μεγάλο και διεθνές κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, πραγματοποιώντας συμφωνίες με αμφιλεγόμενες εταιρείες στοιχηματισμού. Οι κατηγορούμενοι ξέπλεναν τα χρήματα που αποκτούσαν από παράνομες δραστηριότητες μέσω του στοιχηματισμού και έπειτα τα χρησιμοποιούσαν αλόγιστα – και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την επέμβαση της αστυνομίας.

 

68 μέλη σε 12 χώρες της Ευρώπης

Η ιταλική Αστυνομία επιστράτευσε περίπου 800 αστυνομικούς, οι οποίοι επιχειρούσαν ταυτόχρονα σε 12 χώρες της Ευρώπης, όπου δραστηριοποιούνταν το κύκλωμα. Συγκεκριμένα, τα πλοκάμια του κυκλώματος είχαν επεκταθεί σε Ιταλία, Αλβανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Γερμανία, Νήσο του Μαν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ρουμανία, Σερβία, Σεϋχέλλες και Ελβετία. Τα 68 μέλη του κυκλώματος που συλλήφθηκαν πραγματοποιούσαν συμφωνίες με αμφιλεγόμενες εταιρείες του online στοιχήματος και προωθούσαν μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών στοιχηματισμού μεγάλα ποσά, τα οποία ξέπλεναν, με αντάλλαγμα την προστασία και την προώθηση των εταιρειών.

Εκτός από τις συλλήψεις, μάλιστα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατάσχεση ποσών και περιουσιακών στοιχείων, συνολικής αξίας 1 δις ευρώ! Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβάνεται και μια ομάδα ποδοσφαίρου (αν και δεν κατονομάζεται ποια)!

Οι συλληφθέντες, πάντως, φαίνεται να προδόθηκαν κυρίως εξαιτίας της προβολής των περιουσιακών τους στοιχείων (τα οποία προήλθαν προφανώς από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος) στα social media.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.