Νόμιμο στοίχημα θέλει και η Πολιτεία του Connecticut

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ “εξεγείρονται” κατά του ομοσπονδιακού νόμου PASPA και αιτούνται τη δυνατότητα να λάβουν μόνες τους την απόφαση για το αν θα νομιμοποιήσουν ή όχι το στοίχημα, καθώς και την ευθύνη ρύθμισης της αγοράς εντός των ορίων τους. Στη λίστα αυτών των Πολιτειών (που περιλαμβάνει το New Jersey και το Mississippi) έρχεται να προστεθεί και η Πολιτεία του Connecticut.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Danell Malloy, υπέγραψε πρόσφατα ένα νέο νόμο, ο οποίος δίνει στους αρμόδιους τα εργαλεία να προχωρήσουν σε ρύθμιση της στοιχηματικής αγοράς.

 

Νόμιμο στοίχημα στο Connecticut;

Βέβαια, ο συγκεκριμένος νόμος δε μπορεί να τεθεί ουσιαστικά σε ισχύ, όσο εξακολουθεί να ισχύει ο PASPA. Ο συγκεκριμένος νόμος απαγορεύει το στοίχημα στις ΗΠΑ και εξαιρεί μόνο την Πολιτεία της Nevada. Ωστόσο, κάποιες Πολιτείες θέλουν να εξαιρεθούν από το νόμο αυτό (το New Jersey έχει ήδη καταθέσει σχετική έφεση) και το Connecticut προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο του να είναι στο μέλλον σε θέση να ορίσει μόνο του τους νόμους στοιχηματισμού στα όριά του. Άλλωστε, το ίδιο το κείμενο του νόμου αναφέρει πως ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ μόνο σε συμφωνία με τον κρατικό και ομοσπονδιακό νόμο.

 

Η σημασία του νέου νόμου

Η σημασία του νόμου που υπέγραψε ο κυβερνήτης του Connecticut, όμως, είναι μεγάλη, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με τον PASPA. Δείχνει, άλλωστε, ότι κι άλλες Πολιτείες ενδιαφέρονται να ανοίξουν τη στοιχηματική αγορά και να τη ρυθμίσουν κατάλληλα, πέρα από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι νέοι νόμοι. Ειδικά στην περίπτωση που τελικά ο PASPA εξαιρέσει κι άλλες Πολιτείες από την απαγόρευση του στοιχήματος ή επιτρέψει σε όσες το επιθυμούν να ρυθμίζουν τις δικές τους αγορές στοιχήματος, πολλές είναι οι Πολιτείες που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν το νέο status quo. Και, όπως είναι φυσικό, όσες έχουν ήδη προβλέψει τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας του στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.