Σημαντική αύξηση για το παράνομο στοίχημα στην Ολλανδία

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία δείχνει ότι οι προσπάθειες των αρμόδιων Αρχών να περιορίσουν τον παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου έχουν αποτύχει, καθώς τα ποσά που στοιχηματίζονται σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι ολλανδικές Αρχές βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς η απαγόρευση του online στοιχήματος που ισχύει σήμερα επιτρέπει τη δραστηριοποίηση μόνο δύο, πρώην κρατικών εταιρειών, στον τομέα. Και από τη στιγμή που οι παίχτες δεν έχουν πολλές νόμιμες επιλογές, στρέφονται στο παράνομο στοίχημα. Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην Ολλανδία, άλλωστε, είναι και τα αυξημένα πρόστιμα που αναγκάστηκε να βεβαιώσει η αρμόδια Αρχή σε εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα.

 

Αύξηση 20% των παράνομων στοιχημάτων

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Holland Casino, ο αριθμός των ανθρώπων που στοιχηματίζουν σε μη αδειοδοτημένες εταιρείες αυξήθηκε κατά 20% τα δύο τελευταία χρόνια. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι άνθρωποι που στοιχηματίζουν σήμερα στην Ολλανδία, μέσω μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων ξεπερνούν τα 1,8 εκατομμύρια – 300.000 περισσότεροι, σε σχέση με το 2016. Η αύξηση των παιχτών που προτιμούν το παράνομο στοίχημα, πάντως, δεν επηρέασε σημαντικά τον τζίρο του παράνομου στοιχήματος, καθώς αυτός παραμένει κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η ίδια έρευνα, πάντως, αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι παίχτες που στοιχηματίζουν με αυτόν τον τρόπο το κάνουν επειδή δεν έχουν την εναλλακτική του νόμιμου online στοιχηματισμού. Τα 2/3 των ερωτηθέντων, άλλωστε, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να στοιχηματίζει σε μια νόμιμη στοιχηματική εταιρεία. Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει και το συμπέρασμα ότι τα δημόσια ταμεία της Ολλανδίας χάνουν περίπου 175 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όσο δεν αποφασίζουν να νομιμοποιήσουν το online στοίχημα.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι το σχετικό νομοσχέδιο υπάρχει εδώ και τρία χρόνια, αλλά συνεχώς καθυστερεί η ψήφισή του στο Κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση, πάντως, έχει προγραμματίσει μια νέα συζήτηση για το νέο νόμο, στις 5 Φεβρουαρίου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.