Για παράτυπο στοιχηματισμό τιμωρήθηκαν τρεις αστυνομικοί στο Βέλγιο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της λειτουργίας της, εδώ και 20 χρόνια, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Βελγίου τιμώρησε τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι τοποθέτησαν παράτυπα στοιχήματα στο διαδίκτυο. Οι τρεις αστυνομικοί τιμωρήθηκαν, επειδή ο νόμος στο Βέλγιο απαγορεύει ρητά σε κάθε αστυνομικό να συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια, να διατηρεί λογαριασμό σε ιστοσελίδες του διαδικτύου ή να εισέρχεται σε επίγεια καζίνο.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, μάλιστα, αφορούσε συνολικά σε 12 αστυνομικούς, εκ των οποίων τιμωρήθηκαν οι τρεις.

 

Η έρευνα για την παράτυπη δράση των αστυνομικών

Η υπόθεση αφορά σε 12 συνολικά αστυνομικούς, οι οποίοι ερευνήθηκαν εξονυχιστικά από την αρμόδια Αρχή, ώστε να διαπιστωθεί αν συμμετείχαν σε τυχερά παιχνίδια. Άλλωστε, ο νόμος του 1999 ξεκαθαρίζει ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και απειλεί με αυστηρές ποινές τους παραβάτες. Το ίδιο συμβαίνει και με δικαστές, εισαγγελείς και άλλους επαγγελματίες του νομικού τομέα, ώστε να μη μπορούν να εκβιάζονται, σε περίπτωση που αποκτήσουν χρέη από τον τζόγο.

Από τους 12 αστυνομικούς μόνον οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι. Και οι τρεις, μάλιστα, συμμετείχαν σε τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, αλλά χρησιμοποιώντας παράλληλα τους υπολογιστές στην υπηρεσία τους! Ο πρώτος συμμετείχε σε τυχερά παιχνίδια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο δεύτερος ξόδευε περίπου 1.500 ευρώ το μήνα, ενώ η τρίτη άνοιξε λογαριασμό στο όνομα της μητέρας της και ξόδεψε περίπου 56.000 ευρώ μέσα σε 11 μήνες, μέσω IP των αστυνομικών τμημάτων, όπου εργαζόταν!

Η συγκεκριμένη αστυνομικός κλήθηκε αρχικά να πληρώσει πρόστιμο αξίας 60.000 ευρώ, αλλά αργότερα το ποσό μειώθηκε στις 5.000 ευρώ. Οι δύο συνάδελφοί της, από την άλλη, κλήθηκαν να πληρώσουν μικρότερα πρόστιμα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.