Έλεγχος σε στοιχηματική εταιρεία για την υπόθεση των Panama Papers

Μπορεί η υπόθεση των Panama Papers, με τις δεκάδες off-shore εταιρείες και τις υποψίες ξεπλύματος μαύρου χρήματος, να μην απασχολεί πια τόσο τα πρωτοσέλιδα, αλλά οι αρμόδιες Αρχές στις εμπλεκόμενες χώρες συνεχίζουν τις έρευνες. Μια τέτοια έρευνα πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες και στο Βέλγιο, με την εμπλοκή και μιας γνωστής εταιρείας στοιχήματος.

Η εταιρεία που εξετάζεται για τη σχέση της με την υπόθεση των Panama Papers είναι η Betway. Πρόκειται για μια εταιρεία στοιχήματος που εδρεύει στη Μάλτα και δραστηριοποιείται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο (όχι όμως στην Ελλάδα), η οποία αποτελεί το αντικείμενο των ερευνών των Αρχών, σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 

Η σύνδεση της Betway με την υπόθεση των Panama Papers

Οι αρμόδιες Αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν πριν μερικές ημέρες ότι η εταιρεία στοιχήματος BetWay βρίσκεται υπό εξονυχιστικό έλεγχο, εξαιτίας της αδιαφάνειας στην ιδιοκτησία της και της σχέσης της με την υπόθεση Panama Papers. Θυμίζουμε ότι το όνομα της εταιρείας είχε εμφανιστεί στις πρώτες έρευνες για τα Panama Papers. Παράλληλα, μάλιστα, η άδεια νόμιμης δραστηριότητας που είχε εξασφαλίσει η Betway στο Βέλγιο ανακλήθηκε. 

Έτσι, η εταιρεία ελέγχεται εξονυχιστικά για οποιαδήποτε σχέση της με υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν κάθε πτυχή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, προκειμένου να εντοπίσουν τους ανώνυμους ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Οι υπεύθυνοι της Betway στο Βέλγιο, πάντως, ξεκαθάρισαν ότι συνεργάζονται πρόθυμα με τις Αρχές, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στις δραστηριότητές της. Παράλληλα, όμως, καταγγέλλουν ότι η ανάκληση της άδειάς της ήταν ένα υπερβολικό μέτρο, αφού μια απλή έρευνα δε δικαιολογεί τέτοιους είδους ακρότητες.

Οι αρμόδιες Αρχές, τέλος, δεν έχουν ανακοινώσει προς το παρόν κάποιο συμπέρασμα που θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάποιου είδους κατηγορία (ακόμη και ποινική) κατά της Betway.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.