Στήριξη προς τις στοιχηματικές εταιρείες της χώρας ανακοίνωσε η Νιγηρία

Η Νιγηρία είναι μία από τις αφρικανικές χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία (και το lockdown που κλήθηκε να την αντιμετωπίσει) και η οικονομία της βρίσκεται ήδη στην επόμενη ημέρα, προσπαθώντας να ορθοποδήσει, μεταξύ άλλων και χάρη σε μέτρα ενίσχυσης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Όπως φαίνεται, τα μέτρα αυτά θα επεκταθούν και στις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος που εδρεύουν στη χώρα, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα στηρίξει και τις στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες αποτελούν πολύτιμο παίχτη στην οικονομία της χώρας.

Οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν ελάχιστα μέτρα στήριξης προς το παρόν, αλλά τόνισαν ότι εξετάζουν και άλλα. Οι στοιχηματικές εταιρίες της Νιγηρίας, πάντως, ζητούν κατά κύριο λόγο φοροελαφρύνσεις.

 

Τα μέτρα στήριξης που εξετάζει η Νιγηρία

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, το κύριο μέτρο που θα ληφθεί αφορά στις εταιρείες στοιχήματος που ναι μεν εδρεύουν στη Νιγηρία, αλλά δεν έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια νόμιμης δραστηριότητας. Οι εταιρείες αυτές θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια νέα άδεια, προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους και να αυξήσουν τα εισοδήματά τους.

Προς το παρόν αυτό είναι και το μόνο μέτρο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ωστόσο, θα έρθουν και άλλα μέτρα στήριξης, τα οποία δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα. Οι περισσότερες εταιρείες, πάντως, ζητούν μέτρα ελάφρυνσης, όπως μείωση των φόρων κατά 50% ή απαλλαγή από τις φορολογικές υποχρεώσεις για τα επόμενα 3 χρόνια.

Τα παραπάνω μέτρα, αναμένεται να βοηθήσουν αρκετά την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Νιγηρίας, αλλά και το σύνολο της οικονομίας της. Oι εκτιμήσεις των αρμοδίων κάνουν λόγο για απώλεια 3,8 δις ευρώ από το σύνολο της οικονομίας της Νιγηρίας και η επάνοδος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών θα μπορέσει να συνεισφέρει ουσιαστικά, μέσω φόρων, νέων προσλήψεων κτλ.

Τέλος να θυμίσουμε πως και η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Νιγηρίας (NLRC) είχε ανακοινώσει πως θα παρθούν μέτρα για την ενίσχυση στοιχηματικών εταιρειών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.