Ενισχύει τον αγώνα κατά του μαύρου χρήματος η σουηδική Spelinspektionen

Η σουηδική ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος, Spelinspektionen, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε ένα εθνικό σχέδιο κατά του μαύρου χρήματος, του ξεπλύματος και της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων. Το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία, το οποίο θα συνδυάσει την τεχνογνωσία όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων σε έναν κοινό αγώνα κατά των παράνομων πρακτικών.

Αναλυτικότερα, στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμμετέχουν η σουηδική Αστυνομία, η Εφορία και τα τελωνεία της χώρας. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί και η Spelinspektionen, προκειμένου να συνεισφέρει στα μέτωπα που ενδεχομένως ανοίξει η απόφαση ανοίγματος της αγοράς στοιχήματος.

 

Συνεργασία για τη βέλτιστη αντιμετώπιση του προβλήματος

Κάθε φορέας και υπηρεσία θα συνεισφέρει με τη δική της τεχνογνωσία στη νέα συνεργασία. Για παράδειγμα, η Spelinspektionen θα φροντίζει να ελέγχει και να διαπιστώνει παραβάσεις και ύποπτα περιστατικά στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, που ουκ ολίγες φορές έχουν χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Άλλωστε, η Spelinspektionen είναι ιδιαίτερα αυστηρή με τις εταιρείες που αιτούνται άδεια νόμιμης δραστηριοποίησης στην αγορά, απαιτώντας τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων από κάθε νόμιμη εταιρεία στοιχήματος.

Οι συνεργάτες της νέας πρωτοβουλίας, όχι μόνο θα ενημερώνονται για τις εξελίξεις σε κάθε τομέα, αλλά θα παρέχουν και πληροφορίες για την καλύτερη αντιμετώπιση φαινομένων ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η Spelinspektionen, για παράδειγμα, θα αναλάβει να συντάξει μια έκθεση για τους κινδύνους που κρύβουν τα τυχερά παιχνίδια και για τους τρόπους που μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Οι αρμόδιοι, τέλος, δήλωσαν ότι οι επιτήδειοι έχουν πολλές και διαφορετικές μεθόδους στη διάθεσή τους, προκειμένου να αποκρύψουν παράνομες συμπεριφορές. Ωστόσο, η συνεργασία όλων των αρμόδιων υπηρεσιών αναμένεται να δυσκολέψει τρομερά το έργο τους και αυτός είναι ο σκοπός της νέας αυτής πρωτοβουλίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.