Στηρίζει τις νέες οδηγίες της Ε.Ε. κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος η EGBA

H EGBA (European Gaming & Betting Association), το συλλογικό όργανο των νόμιμων εταιρειών τυχερών παιχνιδιών ανά την Ευρώπη, δήλωσε τη στήριξή της στις νέες οδηγίες που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, μάλιστα, η EGBA θα φτιάξει μια σειρά κανόνων, σύμφωνων με τις οδηγίες της Ε.Ε., για να ακολουθούν τα μέλη της.

Θυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε κάποιες νέες προτάσεις, σχετικά με την αντιμετώπιση φαινομένων ξεπλύματος μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης εγκληματικών οργανώσεων. Οι νέες οδηγίες αφορούν κατά κύριο λόγο εμπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες της Ε.Ε., ανάμεσά τους και οι εταιρείες στοιχήματος.

 

Οι προτάσεις της Ε.Ε. και οι πρωτοβουλίες της EGBA

Εκτός από τους κοινούς κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν οι εταιρείες στοιχήματος ανά την Ευρώπη, η Ε.Ε. πρότεινε και κάποια άλλα μέτρα που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης φαινομένων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όπως η δημιουργία μιας κοινής ανεξάρτητης Αρχής, αλλά και η δημιουργία μιας μαύρης και μιας γκρίζας λίστας, που θα περιλαμβάνει τις χώρες που δεν κάνουν αρκετά στον συγκεκριμένο τομέα.

Η EGBA τάχθηκε στο πλευρό της Ε.Ε. και δήλωσε πως με χαρά της θα ακολουθήσει τις νέες οδηγίες. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι, στο πνεύμα των οδηγιών αυτών, θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο συμπεριφοράς για όλα τα μέλη της, στους τομείς της αποτελεσματικότερης ταυτοποίησης πελατών και καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Οι κανόνες που θα δημιουργήσει η EGBA θα είναι δεσμευτικοί μόνο για τα μέλη της, στα οποία όμως συμπεριλαμβάνονται οι κορυφαίες εταιρείες στοιχήματος της Ευρώπης, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε μεγάλο αριθμό χωρών εντός της Ε.Ε..

Η EGBA, τέλος, υπενθύμισε ότι τα μέλη της ήδη ακολουθούν αυστηρούς κανόνες, ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα, αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένη να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές της, σε συνεργασία με την Ε.Ε..

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.