Κατά της επέκτασης των σουηδικών μέτρων η στοιχηματική ιστοσελίδα Unibet

H εταιρεία στοιχήματος Kindred, που δραστηριοποιείται νόμιμα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας μέσω της ιστοσελίδας Unibet, εξέφρασε την αντίθεσή της στις προθέσεις της κυβέρνησης να επεκτείνει μια σειρά από έκτακτα περιοριστικά μέτρα και στο 2021. Η κυβέρνηση επιθυμεί να επεκτείνει τα μέτρα που πήρε, προκειμένου να περιορίσει τα περιστατικά εθισμού στον τζόγο εν μέσω της πανδημίας, αλλά η απόφασή της αυτή (όπως και η αρχική λήψη των συγκεκριμένων μέτρων) έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις όλων των φορέων της αγοράς.

Θυμίζουμε ότι η Σουηδία είχε αποφασίσει πριν μερικούς μήνες να θέσει μια σειρά από περιοριστικά μέτρα στις ιστοσελίδες online τυχερών παιχνιδιών, που περιλάμβαναν ανώτατα ποσά καταθέσεων και μείωση των προσφορών (πριμ κτλ.). Τα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν για να μην παρασύρονται οι παίχτες του στοιχήματος και θα ίσχυαν έως το τέλος του 2020. Ωστόσο, η σουηδική κυβέρνηση επιθυμεί να επεκτείνει την ισχύ τους και μέσα στο 2021.

 

Η άποψη της Kindred για την επέκταση των μέτρων

Οι φορείς της αγοράς, πάντως, έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για την επέκταση των μέτρων και η Unibet δεν έχασε την ευκαιρία. Η ιδιοκτήτρια Kindred συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση και οι υπεύθυνοι της εταιρείας χαρακτήρισαν τα μέτρα (και την επέκτασή τους) αδικαιολόγητα και ασύμβατα με τους αρχικούς σκοπούς της κυβέρνησης.

Η Kindred θύμισε στην κυβέρνηση ότι, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το άνοιγμα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών (το 2019), αποφασίστηκε ότι οι περιορισμοί σε καταθέσεις και προσφορές δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Καλεί, λοιπόν, την κυβέρνηση να δικαιολογήσει το γεγονός ότι άλλαξε ριζικά την άποψή της. Παράλληλα, την καλεί να λύσει κάποια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της αγοράς και όχι να τα ενισχύσει.

Η Kindred αναφέρεται στο γεγονός ότι ελάχιστοι Σουηδοί παίχτες γνωρίζουν πώς να ξεχωρίσουν τις νόμιμες από τις παράνομες ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα το μερίδιο των παράνομων στοιχηματικών να παραμένει μεγάλο. Και οι περιορισμοί που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νόμιμες ιστοσελίδες απλά χειροτερεύουν το πρόβλημα, αφού πολλοί παίχτες θα προτιμήσουν τις παράνομες, οι οποίες δεν είναι αναγκασμένες να συμμορφωθούν με οποιονδήποτε περιορισμό.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Unibet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Unibet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.