Δημιουργία εθνικής επιτροπής κατά των στημένων αγώνων στην Ισπανία

Οι ισπανικές Αρχές ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας εθνικής επιτροπής, η οποία θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση φαινομένων χειραγώγησης αθλητικών αγώνων και παράνομων συμπεριφορών που μπορούν να βλάψουν την αξιοπιστία του αθλητισμού στη χώρα. Στη συγκεκριμένη επιτροπή, μάλιστα, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από κάθε σχετική Αρχή, όπως η αστυνομία, το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητισμού και η DGOJ (Dirección General de Ordenación del Juego), η αρμόδια Αρχή στοιχηματισμού.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής, τέλος, πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου, με σκοπό την καταπολέμηση παράνομων συμπεριφορών στο στοίχημα και την ενίσχυση της αξιοπιστίας του αθλητισμού στη χώρα, ο οποίος (όπως και σε άλλες χώρες) πλήττεται κάθε φορά που εντοπίζεται ένας ύποπτος αγώνας.

 

Οι αρμοδιότητες της νέας ισπανικής επιτροπής

Η νέα επιτροπή κατά των φαινομένων χειραγώγησης στον αθλητισμό θα κληθεί αρχικά να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα σύστημα προειδοποίησης, το οποίο θα εντοπίζει ύποπτους αγώνες. Το συγκεκριμένο σύστημα θα αναπτυχθεί από την DGOJ και θα ελέγχει απρόσμενα αποτελέσματα, σε αντιδιαστολή με περίεργα ή ύποπτα στοιχηματικά μοτίβα. Έπειτα, οι αρμόδιοι θα αναλαμβάνουν να εξετάσουν τα ύποπτα περιστατικά, προκειμένου να διαπιστώσουν αν εμπλέκονται παράνομες πράξεις.

Όσον αφορά στη σύνθεση της επιτροπής, αυτή θα αποτελείται από εκπροσώπους της DGOJ, την Αστυνομία, την Εθνική Φρουρά, το Συμβούλιο Αθλητισμού, και μέλη του αθλητισμού και της στοιχηματικής αγοράς. Την προεδρεία, τέλος, θα αναλαμβάνουν εκ περιτροπής η DGOJ και το Συμβούλιο Αθλητισμού.

Οι αρμόδιοι, τέλος, τόνισαν ότι δε θεωρούν πως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα χειραγώγησης αγώνων η αξιοπιστίας του αθλητισμού στη χώρα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη δράση είναι απαραίτητη, προκειμένου να διαφυλαχθεί στο έπακρο η ακεραιότητα των ισπανικών διοργανώσεων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.