Ισπανία: Σε περιορισμούς στις διαφημίσεις συμφώνησαν οι εταιρείες στοιχήματος

Οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας συμφώνησαν σε μια σειρά περιορισμών που αφορά στη διαφημιστική προβολή τους. Μέσω του συλλογικού οργάνου JDigital, μάλιστα, οι περιορισμοί προτάθηκαν από τις ίδιες τις εταιρείες στοιχήματος και θα υιοθετηθούν άμεσα από την αρμόδια Αρχή, την DGOJ (Dirección General de Ordenación del Juego).

Oι αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι οι νέοι περιορισμοί, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων, θα ισχύσουν από τις 15 Ιανουαρίου 2020.

 

Οι νέοι περιορισμοί στις στοιχηματικές διαφημίσεις στην Ισπανία

Οι προτάσεις των στοιχηματικών εταιρειών για περιορισμό της διαφημιστικής προβολής τους βασίζονται σε τρεις πυλώνες: την ηθική, τον υπεύθυνο στοιχηματισμό και την προστασία των ανηλίκων. Με γνώμονα τα παραπάνω, οι διαφημίσεις που προβάλλουν στοιχηματικές υπηρεσίες, προσφορές κτλ. θα περιοριστούν, ενώ θα ελέγχονται και πιο αυστηρά ως προς το περιεχόμενό τους.

Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις στοιχήματος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών μεταδόσεων θα απαγορεύονται, από την αρχή του αγώνα, έως το τέλος του. Επιπλέον, οι εταιρείες στοιχήματος θα είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν ρητά και ξεκάθαρα κάθε προϋπόθεση που μπορεί να συνοδεύει τις υπηρεσίες ή τις προσφορές τους. Τέλος, κάθε εταιρεία στοιχήματος θα πρέπει να ενημερώνει τις αρμόδιες Αρχές για τους συνεργάτες της στον τομέα της διαφήμισης, ενώ δε θα έχει δικαίωμα να συνεργαστεί με ενεργούς επαγγελματίες αθλητές.

Από εκεί και πέρα, οι προτάσεις των εταιρειών στοιχήματος, που θα συμπεριληφθούν στο νέο κώδικα διαφήμισης, περιλαμβάνουν κάποιες αυτονόητες δεσμεύσεις. Για παράδειγμα, κάθε διαφήμιση θα πρέπει να αναφέρει ρητά τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο και να προωθεί τον υπεύθυνο στοιχηματισμό. Επιπλέον, δε θα μπορεί να παρουσιάζει το στοίχημα ως μέσο βελτίωσης της ζωής των παιχτών, ενώ θα πρέπει να τονίζει ότι οι ανήλικοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Να θυμίσουμε επίσης πως το ισπανικό συμβούλιο τυχερών παιχνιδιών (Cejuego), το καλοκαίρι είχε ανακοινώσει πως συμφωνεί με τους περιορισμούς των στοιχηματικών διαφημίσεων είχε ταχθεί όμως και κατά της καθολικής απαγόρευσης τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.