Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα δοθεί η πρώτη άδεια online στοιχήματος στην Ελλάδα

Η αγορά online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών της Ελλάδας βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, καθώς σύντομα αναμένεται να περάσουμε από το καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης στο νέο καθεστώς, με την παρουσία νέων ιστοσελίδων. Οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει, εξαιτίας και της πανδημίας, αλλά η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) δήλωσε αποφασισμένη να επιταχύνει τις διαδικασίες και να ξεκινήσει σύντομα να εκδίδει τις απαραίτητες άδειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, οι αρμόδιοι υπολογίζουν ότι η πρώτη άδεια σε μία από τις υποψήφιες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών θα έχει δοθεί έως τις αρχές Μαΐου.

 

Οι διαδικασίες για την αλλαγή καθεστώτος της αγοράς

Οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό και απομένουν κάποιες τυπικές εκκρεμότητες, αλλά και η σημαντική διαδικασία της κατάθεσης αιτήσεων και της εξασφάλισης άδειας από τις ενδιαφερόμενες ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Ήδη, έχουν κατατεθεί περίπου 20 αιτήσεις στην Ε.Ε.Ε.Π. (από ιστοσελίδες που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και από νέα ονόματα) και οι αρμόδιοι τις εξετάζουν, προκειμένου να ξεκινήσουν να εκδίδουν άδειες.

Το γεγονός, πάντως, ότι δεν απαιτείται κάποιος διαγωνισμός (όλες οι στοιχηματικές ιστοσελίδες που θα καταθέσουν αίτηση και θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα αποκτήσουν άδεια) βοηθά στο να ολοκληρωθούν γρηγορότερα οι διαδικασίες. Από την άλλη, οι νομικές απαιτήσεις για τις αιτήσεις άδειας, οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν ακόμα και business plan από τις υποψήφιες ιστοσελίδες, δυσκολεύουν το έργο των αρμοδίων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Ε.Ε.Ε.Π. θεωρεί ότι η πρώτη νέα άδεια online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών θα έχει εκδοθεί έως τις αρχές του Μαΐου και πολύ σύντομα θα δούμε να γίνονται πράξη οι αλλαγές στην ελληνική αγορά online τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.