Πολωνία: Νέες έρευνες σε στοιχηματικό σκάνδαλο του παρελθόντος

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Πολωνίας αποφάσισε να ξανανοίξει μια παλιότερη υπόθεση στοιχηματικού σκανδάλου που είχε πλήξει σε μεγάλο βαθμό την τότε κυβέρνηση της χώρας. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει το 2009, με τις έρευνες να επεκτείνονται σε πολιτικούς της Πολωνίας, ακόμη και στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών.

Το εν λόγω σκάνδαλο είχε απασχολήσει τότε τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ενώ προβλήθηκε πολύ από τα ΜΜΕ της Πολωνίας. Το 2011, όμως, η υπόθεση έκλεισε, όταν αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τις κατηγορίες και ο τότε εισαγγελέας απομακρύνθηκε από την έρευνα.

 

Η αρχή και το (προσωρινό) τέλος του σκανδάλου

Αναλυτικότερα, το 2009, η Rzeczpospolita δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ που αποκάλυπτε ότι κάποιοι από τους υπουργούς της κυβέρνησης Ντόναλντ Τουσκ είχαν συναντηθεί με φορείς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και έπειτα σταμάτησαν να στηρίζουν την προτεινόμενη αύξηση των φόρων στις στοιχηματικές εταιρείες και τα καζίνο της χώρας. Το εν λόγω σκάνδαλο ανάγκασε σε παραίτηση αρκετά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και έδωσε το έναυσμα για την έναρξη ερευνών από τις εισαγγελικές Αρχές.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας που ξεκίνησε τις έρευνες σύντομα αντικαταστάθηκε και ο διάδοχός του αποφάσισε να δώσει τέλος στην υπόθεση το 2011, λόγω έλλειψης στοιχείων.

 

Η επανέναρξη των ερευνών

Πρόσφατα, όμως, ο Γενικός Εισαγγελέας Bogdan Święczkowski αποφάσισε να ξανανοίξει την υπόθεση, αφού πρώτα μελέτησε τα σχετικά αρχεία. Η νέα έρευνα θα επικεντρωθεί στις αποφάσεις των αρμοδίων υπουργών για την αδειοδότηση μηχανημάτων με φρουτάκια, κατά την περίοδο 2006-2009.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.