Νέα υπηρεσία επίλυσης διαφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η αρμόδια Αρχή ρύθμισης της αγοράς online στοιχήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας και χρήσιμης υπηρεσίας που θα βοηθά τους παίχτες να καταχωρούν παράπονα και να λύσουν τις διαφορές τους με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες.

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Resolver, η χρήση της θα είναι δωρεάν και θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.

 

Τα χαρακτηριστικά της νέας υπηρεσίας

Η νέα υπηρεσία Resolver αποτελεί μία από τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιεί η UKGC στην αγγλική αγορά στοιχήματος και θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, από την 1η Αυγούστου. Σε συνεργασία με ικανούς τεχνικούς, η αρμόδια Αρχή ανέπτυξε ένα είδος online εργαλείου, στο οποίο οι παίχτες του στοιχήματος θα μπορούν να καταχωρούν παράπονα που έχουν από στοιχηματικές υπηρεσίες, σε περιπτώσεις που θεωρούν πως έχουν αδικηθεί. Έπειτα, το Resolver θα μετατρέπει το παράπονο σε μεμονωμένη υπόθεση, θα την αποθηκεύει και θα την κοινοποιεί στις στοιχηματικές υπηρεσίες.

Με αυτόν τον τρόπο, οι παίχτες θα έχουν στη διάθεσή τους μια υπηρεσία που θα μετατρέπει οποιοδήποτε παράπονο σε επίσημη καταγγελία. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε παράπονο θα προωθείται επίσημα στους αρμόδιους, ενώ παράλληλα οι παίχτες θα ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές.

 

Οφέλη για κάθε πλευρά

Η UKGC επέμεινε στο αμερόληπτο ρόλο της νέας υπηρεσίας και τόνισε πως θα ωφεληθούν και οι δύο πλευρές από την ύπαρξή του. Εκτός από τους παίχτες, που θα μπορούν να καταχωρούν επίσημα παράπονα και καταγγελίες, και οι στοιχηματικές εταιρείες θα είναι σε θέση να λαμβάνουν και να διαχειρίζονται μέσω ενός καναλιού κάθε παράπονο και να λύνουν πιο αποτελεσματικά κάθε θέμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UKGC, μάλιστα, η νέα υπηρεσία θα μειώσει σημαντικά τον όγκο των παραπόνων (εκ των οποίων μεγάλο κομμάτι είναι αδικαιολόγητο). Πολλοί παίχτες, λένε οι υπεύθυνοι, δεν πρόκειται να συνεχίσουν με την καταγγελία τους, μόλις μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.