Ανατρέπεται η απαγόρευση στοιχήματος στις ΗΠΑ;

Το στοίχημα (online και επίγειο) απαγορεύεται στο σύνολο των Πολιτειών των ΗΠΑ, εξαιτίας ενός νόμου του 1992, ο οποίος δεν επιτρέπει σε καμία Πολιτεία να ρυθμίσει την αγορά του στοιχήματος, πέρα από αυτή της Nevada.

Ωστόσο, ο νόμος αυτός ενδέχεται να αντικατασταθεί από έναν νέο, ο οποίος πιθανώς να προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις, όσον αφορά στο online και στο επίγειο στοίχημα.

 

Νέος νόμος για τα τυχερά παιχνίδια στις ΗΠΑ

Αναλυτικότερα, η σχετική επιτροπή του Κογκρέσου αποκάλυψε ένα νέο νομοσχέδιο, με το όνομα Gaming Accountability and Modernization Enhancement (GAME). Σκοπός του νομοσχεδίου είναι να αντικαταστήσει τις διατάξεις του παλιότερου νόμου (γνωστός ως PASPA) του 1992. Και, εφόσον αυτές οι διατάξεις αντικατασταθούν, ενδεχομένως να πάψει η απαγόρευση του στοιχήματος στις ΗΠΑ.

Βέβαια, το νέο νομοσχέδιο δεν αναφέρει την κατάργηση της απαγόρευσης. Ωστόσο, περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα που θα οφείλει να λάβει κάθε Πολιτεία, προκειμένου να προστατέψει όσους στοιχηματίζουν στον αθλητισμό. Παράλληλα, αναφέρει πως θα καταργήσει τους περιορισμούς που ισχύουν ανά Πολιτεία και πως θα αναθέσει την εποπτεία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε πως το νομοσχέδιο δεν νομιμοποιεί ρητά το online και επίγειο στοίχημα, αλλά ανοίγει την πόρτα σε Πολιτείες, όπως το Michigan και η Pennsylvania, να ενεργοποιήσουν τους νόμους που θα ανοίξουν την αγορά στο online στοίχημα.

 

Στόχος η εξάλειψη του παράνομου στοιχηματισμού

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του νομοσχεδίου, στόχος του είναι να χτυπήσει τον παράνομο στοιχηματισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος ανθεί λόγω της απαγόρευσης. Ένα από τα μέλη της επιτροπής που ευθύνεται για τη σύνταξή του, ο Frank Pallone, ανέφερε σχετικά: “Παρά τους αυστηρούς ομοσπονδιακούς νόμους που ισχύουν σήμερα, οι Αμερικανοί στοιχηματίζουν έως και 400 δις δολάρια το χρόνο σε αθλητικά γεγονότα. Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε πως οι ισχύοντες νόμοι είναι παρωχημένοι και πως πρέπει να τους εκσυγχρονίσουμε, ενισχύοντας τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και την προστασία των καταναλωτών”.

Διαβάστε επίσης Επανέρχεται η απαγόρευση των online παιχνιδιών στις ΗΠΑ;

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.