Νέες καθυστερήσεις για τη νέα αγορά online στοιχήματος

Η πλήρης απελευθέρωση του online στοιχήματος στη χώρα μας και η δημιουργία μιας νέας ελληνικής αγοράς συνεχίζει να συναντά εμπόδια που καθυστερούν την ολοκλήρωσή της. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στα πρώτα στάδια της σύνταξης του νομοσχεδίου, με την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης να έχει ολοκληρωθεί από τα μέσα Ιανουαρίου. Παράλληλα, οι αρμόδιοι έχουν πάρει στα χέρια τους την έκθεση της Grant Thornton, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και το θέμα του ΟΠΑΠ και της παρουσίας του στη νέα αυτή αγορά.

Ειδικά όσον αφορά στην έκθεση της εταιρείας Grant Thornton, θυμίζουμε ότι αυτή προτείνει την πλήρη απελευθέρωση της online στοιχηματικής αγοράς και την έκδοση απεριόριστου αριθμού αδειών, οι οποίες όμως θα συνοδεύονται από αυστηρές προϋποθέσεις και αρκετά έξοδα για τις στοιχηματικές εταιρείες. Τα έξοδα αυτά, βέβαια, αναμένεται να αποθαρρύνουν αρκετές στοιχηματικές εταιρείες, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, μα και σε άλλες απελευθερωμένες αγορές στοιχήματος της Ευρώπης, όπως η γαλλική.

Ωστόσο, το σχετικό νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη συνταχθεί, ενώ θα απαιτεί και την επεξεργασία από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και, φυσικά, την υπερψήφισή του από τη Βουλή.

 

Το… αγκάθι του ΟΠΑΠ

Ένα μεγάλο θέμα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες οι Έλληνες αρμόδιοι, όμως, είναι αυτό του ΟΠΑΠ. Αν και οι αξιώσεις του ΟΠΑΠ δεν αφορούν στο online στοίχημα (οι αρμόδιοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δε θα ανανεώσουν το ούτως ή άλλως ανενεργό αποκλειστικό δικαίωμά του στο online στοίχημα), θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο στα τυχερά παιχνίδια τύπου καζίνο που διεξάγονται online και στο οποίο ο ΟΠΑΠ διεκδικεί επίσης αποκλειστικότητα, μέσω της άδειας που έχει αποκτήσει για τα VLT.

 

Σε αναμονή για το νέο νόμο

Όπως φαίνεται, λοιπόν, οι αρμόδιοι έχουν αρκετά θέματα να λύσουν και σημαντικές αποφάσεις να πάρουν, κατά τη διάρκεια σύνταξης και έγκρισης του νομοσχεδίου. Για αυτόν τον λόγο, αναμένονται νέες καθυστερήσεις για την πλήρη απελευθέρωση της online στοιχηματικής αγοράς στην Ελλάδα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.