Επανέρχεται το ζήτημα της νομιμοποίησης μονών στοιχημάτων στον Καναδά

Το ζήτημα μιας από τις σημαντικότερες απαγορεύσεις στον Καναδά επανήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα, αφού κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής και αθλητικής ζωής ζητούν να καταργηθεί η ισχύουσα απαγόρευση για την τοποθέτηση μονών στοιχημάτων στον αθλητισμό. Η συζήτηση άνοιξε ξανά, με αφορμή τα στοιχεία για τον παράνομο στοιχηματισμό, αλλά και τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στις γειτονικές ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι το στοίχημα στον αθλητισμό είναι νόμιμο στον Καναδά, ωστόσο, ισχύει ένας σημαντικός περιορισμός. Συγκεκριμένα, οι παίχτες μπορούν να τοποθετούν μόνο παρολί στοιχήματα και όχι μονά στους αγώνες της επιλογής τους.

 

Οι νέες εξελίξεις στον σημαντικότερο περιορισμό του Καναδά

Οι εξελίξεις σε διαφορετικά μέτωπα έχουν επαναφέρει τη συζήτηση για τη νομιμοποίηση των μονών στοιχημάτων. Πρόσφατα, μάλιστα, η εφημερίδα The Toronto Sun έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του υπουργού Οικονομικών του Οντάριο προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών. Στην επιστολή αυτή, ο υπουργός ζητά για μια ακόμη φορά να εξεταστεί το θέμα της νομιμοποίησης των μονών στοιχημάτων.

Οι βασικότεροι λόγοι που αναφέρει ο υπουργός είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει με το παράνομο στοίχημα. Από τη στιγμή που οι παίχτες του Καναδά δεν έχουν καμία εναλλακτική πλην των παρολί στοιχημάτων (τα οποία συνοδεύονται και από αυξημένο ρίσκο), αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να αναζητήσουν λύση στον παράνομο στοιχηματισμό.

Ο δεύτερος λόγος που αναφέρεται στην επιστολή έχει να κάνει με τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στις ΗΠΑ. Ήδη, στη γειτονική χώρα πολλές Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα και δεν αποκλείεται να πάρουν σειρά και κάποιες που συνορεύουν με τον Καναδά. Σε μια τέτοια περίπτωση, πολλοί Καναδοί παίχτες απλά θα περνούν τα σύνορα, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερες επιλογές στοιχηματισμού και να τοποθετήσουν μονά στοιχήματα. Εξαιτίας αυτού, τα έσοδα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Καναδά θα μειωθούν αισθητά, παράλληλα με τα δημόσια έσοδα.

Τέλος, στο πλευρό όσων ζητούν τη νομιμοποίηση των μονών στοιχημάτων στον Καναδά βρίσκονται και κάποιες από τις σημαντικότερες λίγκες της χώρας, αλλά και των ΗΠΑ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.