Δημοσιεύεται σήμερα ο σουηδικός νόμος για το στοίχημα

Η σουηδική κυβέρνηση σκοπεύει σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα το νέο νομοσχέδιο περί στοιχήματος – αυτό που θα καταλήξει ως ο νόμος που θα ρυθμίζει τα επόμενα χρόνια το σύνολο της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

Άλλωστε, το νομοσχέδιο έχει ήδη υπερψηφιστεί και έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το μόνο που μένει τώρα είναι να τεθεί επίσημα σε ισχύ, τον Ιανουάριο του 2019.

 

Οι επόμενες κινήσεις των αρμόδιων Αρχών

Μόλις το νομοσχέδιο για τη σουηδική αγορά στοιχήματος δημοσιευθεί, θα αναλάβει δράση η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της χώρας, η Lotteriinspektionen, με σκοπό να αντικαταστήσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο με το νέο. Ο ισχύων νόμος είχε ψηφιστεί το 1994 και τον χαρακτήριζε η απόφαση του μονοπωλίου στην αγορά, αλλά και η απουσία ξεκάθαρων ρυθμίσεων για το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου.

Βασικοί στόχοι της Lotteriinspektionen είναι να δημιουργήσει ένα ικανό νομοθετικό πλαίσιο που να περιλαμβάνει τα online τυχερά παιχνίδια, αλλά και τη διαδικασία αδειοδότησης των εταιρειών που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα. Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος νόμος απαγόρευε τη δράση στοιχηματικών ιστοσελίδων στη χώρα.

 

Έρχονται οι πρώτες αδειοδοτήσεις στοιχηματικών εταιρειών

Η Lotteriinspektionen επιβεβαιώνει, τέλος, ότι η διαδικασία αδειοδότησης των ενδιαφερόμενων εταιρειών στοιχήματος θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2018, ένα μήνα αργότερα από την αρχική εκτίμηση. Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία αδειοδότησης και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι θα γίνουν γνωστές κατά τη δημοσίευση του νέου νόμου.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ευχάριστα νέα για την πλειοψηφία των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών online στοιχήματος. Ήδη, άλλωστε, οι περισσότερες από αυτές έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να δραστηριοποιηθούν νόμιμα σε μια ανοιχτή και ρυθμιζόμενη σουηδική αγορά τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.