Και στοιχηματικές εταιρίες στο νέο ιρλανδικό νόμο κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Ένας νέος νόμος κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος τέθηκε σε ισχύ στην Ιρλανδία και προβλέπει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να καταπολεμηθούν παράνομες πρακτικές. Παράλληλα, ο νέος νόμος κατονομάζει και μια σειρά φορέων που έχουν την υποχρέωση να παρακολουθούν συγκεκριμένους τύπους συναλλαγών, προκειμένου να καταγγέλλουν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Σε αυτή τη σειρά φορέων ανήκουν πλέον και οι στοιχηματικές εταιρείες. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών θα είναι υπόλογοι, σε περίπτωση που διαπιστωθούν πρακτικές ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω του στοιχηματισμού, και θα πρέπει να ελέγχουν και να καταγγέλλουν τις κινήσεις των μελών τους.

 

Οι προβλέψεις του νέου ιρλανδικού νόμου

Ανάμεσα στις προβλέψεις του νόμου για την αντιμετώπιση των περιστατικών ξεπλύματος μαύρου χρήματος, βρίσκεται και αυτή που καθιστά υπεύθυνες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες για την τήρησή του. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες αυτές θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι αυστηρότερες, όσον αφορά στις διαδικασίες ταυτοποίησης των στοιχείων των μελών τους. Επιπλέον, θα πρέπει να ελέγχουν και να καταγγέλλουν ύποπτες κινήσεις, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που τα χρηματικά ποσά καταθέσεων και στοιχηματισμού ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που κάποια στοιχηματική εταιρεία διαπιστώσει πως κάποιο μέλος της διακινεί και στοιχηματίζει μεγάλα ποσά, θα πρέπει να ειδοποιεί τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να ελέγχουν τη νομιμότητα των χρημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα φέρουν και αυτές την ευθύνη.

Οι αρμόδιοι, τέλος, τόνισαν την τεράστια σημασία που έχει ένας τέτοιος νόμος, για την καταπολέμηση ενός εγκλήματος που επωφελείται της πολιτικής ανοιχτών συνόρων της Ε.Ε.. Και οι στοιχηματικές εταιρείες, που λειτουργούν βασιζόμενες σε αυτή την πολιτική, μπορούν να αποτελέσουν (εν αγνοία τους πάντα) ένα χρήσιμο όχημα για τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος που επιθυμούν να ξεπλύνουν χρήματα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.