Άνοιξε ο δρόμος για νόμιμο online στοίχημα στη Γερμανία

Τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας άνοιξαν με τις ψήφους τους τον δρόμο για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος σε ολόκληρη τη χώρα, αφού ο ισχύων νόμος που απαγορεύει τη δραστηριοποίηση των εταιρειών online στοιχήματος αναθεωρήθηκε. Οι εκπρόσωποι των κρατιδίων ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης στο ομοσπονδιακό συμβούλιο (Bundesrat) και άνοιξαν το δρόμο για τις επόμενες απαραίτητες διαδικασίες, όπως η έγκριση των σχετικών νόμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των ενδιαφερομένων εταιρειών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη Γερμανία.

Βέβαια, η συγκεκριμένη απόφαση δε σημαίνει αυτόματα ότι σύντομα το online στοίχημα θα είναι νόμιμο στη Γερμανία. Απαιτούνται πολλές διαδικασίες και εγκρίσεις, προκειμένου να απελευθερωθεί η γερμανική αγορά.

 

Τι σημαίνει η αναθεώρηση του νόμου;

Ο νόμος που αναθεωρήθηκε με την ψήφο των 16 ομόσπονδων κρατιδίων αφορά στη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος και απαγορεύει ρητά τη δραστηριοποίηση εταιρειών στον τομέα του online στοιχήματος. Μετά την αναθεώρηση, η ρητή απαγόρευση δεν ισχύει πια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να ξεκινήσουν να καταθέτουν από τώρα τις αιτήσεις τους. Υπάρχουν ακόμη αρκετές νομικές διαδικασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν (και διατάξεις που πρέπει να εγκριθούν), προκειμένου να κάνει το ντεμπούτο της μια ελεύθερη αγορά στοιχήματος.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις, μάλιστα, είναι να εγκριθεί ο αναθεωρημένος νόμος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κάτι που ισχύει για όλα τα μέλη της Ε.Ε.). Στην περίπτωση που η Ε.Ε. εγκρίνει τις αλλαγές, οι υπεύθυνοι θα ξεκινήσουν την περίοδο διαδικασίας αδειοδότησης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αυτή θα διαρκέσει για ένα χρόνο, από την 1η Ιανουαρίου του 2020 έως την 1η Ιανουαρίου του 2021.

Στο ίδιο διάστημα, το γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) θα αναλάβει τη σύνταξη ενός νέου νόμου, ο οποίος θα ρυθμίζει τη λειτουργία της νέας αγοράς. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πώς θα λειτουργεί μια νόμιμη αγορά online στοιχήματος στη Γερμανία, αφού το μόνο που πέτυχε η αναθεώρηση του ομοσπονδιακού νόμου ήταν να καταργήσει την απαγόρευση που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.