Μειώνει τα ποσά στα μηχανήματα αυτόματου στοιχηματισμού η Ιρλανδία

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Αγγλίας, η Ιρλανδία εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τα ανώτατα ποσά που θα μπορούν στο εξής να στοιχηματίζουν σε αυτόματα μηχανήματα οι παίχτες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Charlie Flanagan, ανακοίνωσε τα σχέδια των αρμοδίων να θέσουν συγκεκριμένα όρια στα πονταρίσματα και στα πιθανά κέρδη τέτοιων μηχανημάτων, αλλάζοντας τον προηγούμενο νόμο.

Ο προηγούμενος νόμος, βέβαια, ισχύει εδώ και 63 χρόνια περίπου, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνεται καν υπόψη. Αν και ο συγκεκριμένος ορίζει πως το ανώτατο ποσό στοιχηματισμού δε μπορεί να ξεπερνά τα 3 σεντς (!), τα αυτόματα μηχανήματα δεν έχουν κάποιο ανώτατο όριο σήμερα.

 

Η πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης

Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε πως σύντομα θα κατατεθεί μια νέα πρόταση νόμου, η οποία θα βάζει ανώτατα όρια, όχι μόνο στα ποσά που θα μπορεί να στοιχηματίσει κάποιος σε ένα αυτόματο μηχάνημα, αλλά και στα κέρδη που θα μπορεί να διεκδικήσει. Αναλυτικότερα, οι προτάσεις που περιλαμβάνονται κάνουν λόγο για ανώτατο στοίχημα 5 ευρώ και ανώτατα κέρδη 500 ευρώ. Η προηγούμενη πρόταση έκανε λόγο για 10 ευρώ και 750 ευρώ αντίστοιχα, αλλά τελικά δεν υιοθετήθηκε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, μάλιστα, το νομοσχέδιο θα τεθεί σύντομα για συζήτηση στη Βουλή, με σκοπό να εγκριθεί και να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2020.

 

Το παράδειγμα της Αγγλίας

Τα συγκεκριμένα μηχανήματα στοιχηματισμού μπορούν να λειτουργούν σε νόμιμους χώρους χωρίς επίβλεψη και μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα εθιστικά, όπως έχει αποκαλύψει πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κυβέρνηση της Αγγλίας, μάλιστα, είχε αποφασίσει στις αρχές του χρόνου να μειώσει σε μεγάλο βαθμό το ανώτατο ποσό στοιχηματισμού στα αυτόματα μηχανήματα, από τις 100 στις 2 λίρες, προκαλώντας σημαντικά οικονομικά προβλήματα στα επίγεια πρακτορεία στοιχήματος (για παράδειγμα η William Hill που υπολόγισε πως θα πρέπει να κλείσει γύρω στα 700 πρακτορεία αλλά και η Ladbrokes Coral έκανε λόγο για κλείσιμο τουλάχιστον 900 πρακτορείων).


 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.