Τη γνώμη της βιομηχανίας στοιχήματος για τον ισχύοντα νόμο ζητά η Πορτογαλία

Η ρυθμιστική Αρχή στοιχήματος της Πορτογαλίας, η SRIJ (Serviço Regulação e Inspeção de Jogos do Turismo de Portugal), ζητά τη γνώμη της βιομηχανίας του στοιχήματος για τον ισχύοντα νόμο, σε μια διαδικασία ανοιχτής συζήτησης που ξεκινά άμεσα. Αναλυτικότερα, οι αρμόδιοι ζητούν το feedback των στοιχηματικών εταιριών σχετικά με το νόμο που ισχύει από το 2016, σύμφωνα με τη δέσμευσή της για αξιολόγησή του μετά από δύο χρόνια.

Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε το 2015 και τέθηκε σε ισχύ το 2016. Τότε, η SRIJ δεσμεύτηκε να ξεκινήσει την διαδικασία αξιολόγησής του σε δύο χρόνια. Ο συγκεκριμένος νόμος κλείνει δύο χρόνια ισχύος τον Μάιο του 2018, οπότε οι αρμόδιοι έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία, με την υποβολή παρατηρήσεων, προτάσεων και ενστάσεων να λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

 

Τα “αγκάθια” του πορτογαλικού νόμου στοιχήματος

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, σκοπός των διατάξεων του νόμου, ακόμη και αυτής που προβλέπει υψηλή φορολογία για τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, δεν είναι μόνο να γεμίσουν με χρήματα τα κρατικά ταμεία, αλλά και η προστασία των καταναλωτών. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που θίγει η τωρινή αξιολόγηση.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά σε αυτόν τον τομέα. Η απόφαση των αρμοδίων να φορολογήσουν κατά 12% τον τζίρο στοιχημάτων (αντί του συνηθισμένου φόρου στα συνολικά έσοδα) απέτρεψε πολλές εταιρίες στοιχήματος του εξωτερικού από το να αιτηθούν την απαραίτητη άδεια. Σήμερα, έχουν αποκτήσει την άδεια μόλις εφτά εταιρίες στοιχημάτων, αλλά παράλληλα ανθεί ο παράνομος στοιχηματισμός. Αυτό, όπως είναι λογικό, δεν αποτελεί απόδειξη επίτευξης των στόχων του νόμου.

Αυτό αναμένεται να είναι και το βασικότερο θέμα στην ανοιχτή συζήτηση που θα προκύψει μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής προτάσεων, στις 28 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης Αλλαγές στους νόμους και στη λειτουργία της πορτογαλικής αγοράς στοιχήματος

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.