Κλείνει το παραθυράκι για τις στοιχηματικές διαφημίσεις η Νορβηγία

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας έχει προτείνει μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που θα της επιτρέψουν να κλείσει επιτέλους ένα παραθυράκι, το οποίο δυσκολεύει σημαντικά το έργο της καταπολέμησης του παράνομου στοιχήματος. Το εν λόγω παραθυράκι επιτρέπει ακόμη και στις στοιχηματικές ιστοσελίδες που δε δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα να διαφημίζονται σε κάποια τηλεοπτικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να μη χάνουν το μερίδιό τους από την αγορά, παρά τις προσπάθειες των αρμοδίων.

Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις θα επιτρέψουν στους αρμόδιους να εξαλείψουν εντελώς τις διαφημίσεις των μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων στοιχήματος, όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και στο διαδίκτυο.

 

Το παραθυράκι στους νόμους της Νορβηγίας

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι μόνες εταιρείες που έχουν δικαίωμα να προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και να διαφημίζονται στα ΜΜΕ της Νορβηγίας είναι οι Norsk Tipping (παιχνίδια καζίνο και λοταρίες) και Norsk Rikstoto (αμοιβαίο στοίχημα). Οποιαδήποτε άλλη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών δε μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ή να διαφημιστεί στα νορβηγικά ΜΜΕ.

Ωστόσο, υπάρχει ένα παραθυράκι: ο νόμος αφορά αποκλειστικά στα νορβηγικά ΜΜΕ και στη χώρα εκπέμπουν αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα με έδρα στο εξωτερικό, τα οποία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τους ίδιους περιορισμούς. Έτσι, πολλές στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν χωρίς άδεια διαφημίζονται στα κανάλια του εξωτερικού και προβάλλουν τις υπηρεσίες τους και στην αγορά της Νορβηγίας.

Ο νέος νόμος, λοιπόν, σκοπεύει να κλείσει αυτό το παραθυράκι, ρυθμίζοντας και το τι μπορούν να διαφημίσουν και τα κανάλια του εξωτερικού. Οι νέοι περιορισμοί, μάλιστα, θα ισχύουν και για τις διαφημίσεις που θα εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

Ο διαφημιστικός τζίρος των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών, πάντως, έχει πέσει αρκετά τους τελευταίους μήνες, κυρίως και εξαιτίας της απόφασης των αρμοδίων να μπλοκάρουν τις πληρωμές προς τις ιστοσελίδες τους, από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Να θυμίσουμε πως το υπουργείο Πολιτισμού της Νορβηγίας ήταν αυτό που είχε προτείνει την απαγόρευση των διαφημίσεων των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη