Ενισχύουν τον αγώνα κατά των διαφημίσεων παράνομου στοιχήματος στη Φινλανδία

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Φινλανδίας, η Αστυνομία και η Traficom (υπεύθυνη για την αγορά επικοινωνιών και διαφήμισης), ανακοίνωσαν τη σύσφιξη της συνεργασίας τους, προκειμένου να ενισχύσουν τον αγώνα τους κατά των διαφημίσεων παράνομων στοιχηματικών εταιρειών. Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν στενά, προκειμένου να διαφυλάξουν το μονοπώλιο της κρατικής Veikkaus.

Εξαιτίας αυτού του μονοπωλίου, η Veikkaus είναι η μόνη εταιρεία στοιχήματος που μπορεί να δραστηριοποιείται νόμιμα στην αγορά της Φινλανδίας και η μόνη που έχει δικαίωμα να διαφημίζεται.

 

Ο πόλεμος κατά των διαφημίσεων παράνομου στοιχήματος

Μπορεί η Veikkaus να δραστηριοποιείται μόνη σε μια μονοπωλιακή αγορά, αλλά ο έντονος (αν και παράνομος) ανταγωνισμός από τις εταιρείες του εξωτερικού την έχει αναγκάσει να χάσει πολλά από τα έσοδά της. Ενώ, άλλωστε, η αγορά είναι μονοπωλιακή, πολλές διαφημίσεις από τις εταιρείες του εξωτερικού φτάνουν στους Φινλανδούς καταναλωτές, ακόμη και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Ο νόμος, βέβαια, απαγορεύει τέτοιου είδους διαφημίσεις και οι δύο αρμόδιες Αρχές θα συνεργαστούν, προκειμένου να τον επιβάλλουν αποτελεσματικότερα. Αναλυτικότερα, η Traficom θα αναλάβει να εντοπίζει τέτοιου είδους διαφημίσεις και η Αστυνομία να επιβάλλει το νόμο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι αρμόδιοι απειλούν τα ΜΜΕ της χώρας ακόμη και με αναστολή της άδειας λειτουργίας τους, αν δε συμμορφωθούν με τους σχετικούς νόμους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.