Νέα ρυθμιστική Αρχή τυχερών παιχνιδιών επιθυμεί να εγκαθιδρύσει η Βουλγαρία

Η Βουλγαρία επιθυμεί να εγκαθιδρύσει μια νέα ρυθμιστική Αρχή, η οποία θα ελέγχει και θα ρυθμίζει τη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας, προκειμένου να εναρμονιστεί καλύτερα με τις ευρωπαϊκές πρακτικές. Ήδη, οι αρμόδιοι έχουν συντάξει ένα νέο νόμο, ο οποίος εξετάζεται αυτές τις ημέρες στο βουλγαρικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αντικαταστήσουν τη σημερινή αρμόδια Αρχή με μια νέα.

Η ανάγκη για την αντικατάσταση της σημερινής Αρχής προέκυψε και μετά από μια σειρά καταγγελιών που αφορούν στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων κάποιων εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες έχουν πληρώσει μικρότερα ποσά από όσα ορίζει η άδειά τους.

 

Οι νομικές μεταρρυθμίσεις στη βουλγαρική αγορά τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο είναι αρμόδιο για τη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας, η σημερινή αρμόδια Αρχή θα αντικατασταθεί από μία νέα, η οποία θα αναλάβει τη ρύθμιση της αγοράς, τον έλεγχο των νόμιμων εταιρειών, αλλά και τον συντονισμό για την είσπραξη των οφειλών τους προς το Δημόσιο.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι, η λειτουργία της νέας αυτής αρμόδιας Αρχής θα εναρμονίζεται περισσότερο με τις ευρωπαϊκές πρακτικές και θα καταστήσει αποτελεσματικότερη τη λειτουργία της αγοράς, αλλά και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών προς το Δημόσιο.

 

Νόμος και για την απαγόρευση των ιδιωτικών λοταριών

Παράλληλα με το νόμο που προβλέπει την αντικατάσταση της σημερινής αρμόδιας Αρχής από μία νέα, στο βουλγαρικό Κοινοβούλιο κατατέθηκε και μια πρόταση νόμου που προβλέπει την απαγόρευση των ιδιωτικών εταιρειών που προσφέρουν λοταρίες. Η Βουλγαρία επιθυμεί να δημιουργήσει μια μονοπωλιακή αγορά στον συγκεκριμένο τομέα, με μόνη αδειοδοτημένη εταιρεία την κρατική Bulgarian Sports Totalizator.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.