Απαγορεύει τον στοιχηματισμό σε διοργανώσεις νέων η Ισπανία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Ισπανίας, η DGOJ (Dirección General de Ordenación del Juego), ετοιμάζει μια νέα σειρά κανόνων, οι οποίοι θα θέσουν νέους περιορισμούς στην στοιχηματική αγορά της χώρας. Οι συγκεκριμένοι νόμοι θα απαγορεύουν τον στοιχηματισμό σε διοργανώσεις και αθλητικά γεγονότα, όπου όλοι ή οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία της DGOJ αποτελούσε αίτημα εδώ και καιρό, με σκοπό να προστατευθούν οι συγκεκριμένες διοργανώσεις από περιστατικά χειραγώγησης, αλλά και οι ανήλικοι συμμετέχοντες από προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Τα στατιστικά στοιχεία για στοιχηματισμό σε διοργανώσεις νέων

Η DGOJ βασίστηκε σε μια έρευνα για τη συγκεκριμένη απόφαση. Η εν λόγω έρευνα δείχνει ότι το 5,45% των στοιχημάτων που τοποθετήθηκαν στην Ισπανία μέσα στο 2018 αφορούσε σε διοργανώσεις όπου αγωνίζονταν κυρίως ή αποκλειστικά ανήλικοι. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, οι αγώνες ανηλίκων που προσφέρονταν στο στοίχημα ήταν 874, ενώ στο βόλεϊ ήταν 638 και στο μπάσκετ 474. Όλα τα παραπάνω γεγονότα ευθύνονται για το 1,03% του συνολικού στοιχηματικού τζίρου μέσα στο 2018.

Τα παραπάνω ποσοστά δε μοιάζουν μεγάλα, αλλά αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι πρόκειται για αγώνες, στους οποίους αγωνίζονταν ανήλικα παιδιά. Τέτοιου είδους διοργανώσεις, άλλωστε, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα, σε συνδυασμό με το στοίχημα, σύμφωνα με το σκεπτικό της DGOJ.

H DGOJ, τέλος, ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, μόλις δημοσιευθεί ο νόμος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Και τα μέτρα αυτά θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την πρόσφατη πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για τη δημιουργία ενός αυστηρού πλαισίου, που σκοπό έχει την καταπολέμηση των φαινομένων στοιχηματικής απάτης και χειραγώγησης αθλητικών αγώνων.

Τέλος να θυμίσουμε πως το Απρίλιο η DGOJ λάνσαρε μια νέα καμπάνια κοινωνικής προστασίας σε συνεργασία και με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Ισπανίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.