Για μεγάλη αύξηση των παράνομων μηχανημάτων με φρουτάκια προειδοποιεί η AGA

Πολλές από τις Πολιτείες των ΗΠΑ είτε φιλοξενούσαν εδώ και χρόνια επίγεια καζίνο ή νομιμοποίησαν πρόσφατα τα επίγεια τυχερά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να διατηρούν ρυθμιζόμενες και υγιείς αγορές. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι τα παράνομα τυχερά παιχνίδια, στον online και στον επίγειο τομέα, δεν αποτελούν ακόμα απειλή για τους παίχτες και τους φορείς της αγοράς. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, μάλιστα, η αύξηση των παράνομων μηχανημάτων με φρουτάκια είναι μεγάλη τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να απαιτείται ανάληψη δράσης από τους αρμόδιους.

Το φαινόμενο αυτό σχολίασε πρόσφατα και η AGA (American Gaming Association), το συλλογικό εμπορικό όργανο των νόμιμων εταιρειών τυχερών παιχνιδιών των ΗΠΑ, η οποία προειδοποιεί τους παίχτες, ώστε να αποφεύγουν τέτοιου είδους παιχνίδια, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα και λειτουργούν παράνομα.

 

Η προειδοποίηση της AGA για τα παράνομα φρουτάκια

Η AGA δημοσίευσε μια νέα ανακοίνωση, η οποία επικεντρώνεται στο φαινόμενο των παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Σε αυτή, αναφέρεται ότι τελευταία έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση στην παρουσία παράνομων μηχανημάτων με φρουτάκια στις ΗΠΑ, ένα φαινόμενο που μπορεί να βλάψει, όχι μόνο τη νόμιμη αγορά τυχερών παιχνιδιών, αλλά και τους ίδιους τους παίχτες. Άλλωστε, τονίζει η AGA, τα νόμιμα φρουτάκια ελέγχονται εξονυχιστικά από τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να διασφαλίζεται η δικαιοσύνη και διαφάνεια. Αντίθετα, τα παράνομα φρουτάκια λειτουργούν ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να κρύβουν πολλούς κινδύνους για τους παίχτες.

Άλλη μια πολύ σημαντική διαφορά ανάμεσα στα νόμιμα και στα παράνομα τυχερά παιχνίδια, αναφέρει η AGA, είναι η υποχρέωση των νόμιμων επιχειρήσεων να προσφέρουν εργαλεία υπεύθυνου παιχνιδιού στους παίχτες. Όσοι προτιμούν να παίζουν σε νόμιμα τυχερά παιχνίδια μπορούν ακόμα και να ζητήσουν τον αποκλεισμό τους, στην περίπτωση που εμφανίσουν κίνδυνο εθισμού στον τζόγο. Στα παράνομα παιχνίδια, όμως, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους δικλείδες ασφαλείας.

Η AGA, πάντως, δεν ανέφερε αναλυτικά στοιχεία για την εξάπλωση των παράνομων μηχανημάτων με φρουτάκια στις ΗΠΑ. Τόνισε, όμως, ότι ο ρυθμός της είναι μεγάλος και το ίδιο συμβαίνει και με τους κινδύνους που κρύβουν για τους παίχτες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.