Επανέρχονται τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια στη Ναμίμπια

Μετά από απουσία μεγαλύτερη των 20 ετών, τα τυχερά παιχνίδια θα νομιμοποιηθούν και πάλι στη Ναμίμπια. Οι αρμόδιοι της νοτιοαφρικανικής χώρας ανακοίνωσαν πως εξετάζουν την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει κάθε τύπο τυχερών παιχνιδιών και την έκδοση ειδικών αδειών για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους.

Βέβαια, μιλάμε αποκλειστικά για επίγεια τυχερά παιχνίδια και κατά κύριο λόγο για φρουτάκια, τα οποία ναι μεν έχουν απαγορευθεί εδώ και δεκαετίες στη Ναμίμπια, αλλά συνεχίζουν να έχουν έντονη παρουσία σε παράνομα στέκια παιχτών. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι αρμόδιοι επιθυμούν να νομιμοποιήσουν τα τυχερά παιχνίδια, ώστε να έχουν τον καλύτερο έλεγχό τους.

 

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών στη Ναμίμπια

Η Ναμίμπια ουσιαστικά δεν διατηρεί καμία αγορά τυχερών παιχνιδιών, αφού από το 1994 ο σχετικός νόμος έχει απαγορέψει τη διεξαγωγή κάθε παιχνιδιού. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί κενό γράμμα για πολλούς, αφού τα παράνομα φρουτάκια μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά την απαγόρευση, υπολογίζεται ότι στη Ναμίμπια λειτουργούν περισσότερες από 3.000 παράνομες επιχειρήσεις με τυχερά παιχνίδια, οι οποίες προσφέρουν πρόσβαση σε περισσότερα από 100.000 φρουτάκια!

 

Οι αλλαγές που έρχονται

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Τουρισμού της Ναμίμπια, Pohamba Shifeta, εξετάζεται η άρση του νόμου του 1994. Αν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, τότε οι αρμόδιες Αρχές θα ξεκινήσουν να διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες σε όσες επιχειρήσεις πληρούν μια σειρά από απαραίτητες προϋποθέσεις. Κάποιες επιχειρήσεις, λοιπόν, θα ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, ενώ όσες δεν εξασφαλίσουν μία από τις απαραίτητες άδειες θα συνεχίσουν να διώκονται από τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τέλος, “η έκδοση αδειών είναι απαραίτητη, αφού η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί νόμιμα. Η διαδικασία μετάβασης θα πρέπει να είναι απλή και σαφής και όχι πολύπλοκη”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.