Στροφή στο online παράνομο στοίχημα κάνει η Interpol

Η Interpol ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας συντονισμένης επιχείρησης καταπολέμησης του παράνομου τζόγου στην Ασία και ανακοίνωσε ότι οι προσπάθειές της θα κάνουν στροφή στο online παράνομο στοίχημα, αφού εκατοντάδες σπείρες παρανόμων δραστηριοποιούνται πλέον μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι κάλεσαν τις διωκτικές Αρχές ανά τον κόσμο να συμμετάσχουν σε μια συντονισμένη διεθνή επιχείρηση, λόγω του παγκόσμιου χαρακτήρα που έχουν λάβει τέτοιου είδους παρανομίες.

Αναλυτικότερα, η Interpol παρουσίασε τα αποτελέσματα της επιχείρησης SOGA VII, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 22 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας. Και, όπως φαίνεται, το Μουντιάλ δεν ήταν το γεγονός της χρονιάς μόνο για το νόμιμο, αλλά και για το παράνομο στοίχημα.

 

Τα αποτελέσματα της επιχείρησης της Interpol

H επιχείρηση SOGA VII επικεντρώθηκε στην Ασία και οι διωκτικές Αρχές πραγματοποίησαν περισσότερες από 14.900 εφόδους σε ύποπτες εγκαταστάσεις, στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη. Κατά τη διάρκεια των εφόδων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούνταν τζίροι συνολικού ύψους 1,39 δις ευρώ και κατέσχεσαν τόνους ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος χρησιμοποιούνταν για τη δημιουργία και συντήρηση online πλατφορμών παράνομου στοιχήματος.

 

Το παράνομο online στοίχημα είναι η νέα απειλή

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, τέλος, όχι μόνο στέφθηκε από επιτυχία, αλλά έδειξε στους αρμόδιους τα νέα δεδομένα στον χώρο του παράνομου τζόγου. Η προσφυγή των εγκληματιών στο online στοίχημα αναγκάζει και τις διωκτικές Αρχές να ακολουθήσουν και να ελέγχουν συνεχώς το διαδίκτυο για την εμφάνιση παράνομων ιστοσελίδων στοιχήματος. Και για αυτό το λόγο, η Interpol ανακοίνωσε τη στροφή των επιχειρήσεών της στο online στοίχημα και ζήτησε τη συνδρομή υπηρεσιών από όλον τον κόσμο για την αντιμετώπιση φαινομένων παράνομου τζόγου στο διαδίκτυο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.