Τονίζει τη δέσμευσή της στην προστασία των ανηλίκων η UKGC

H αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγγλικής αγοράς στοιχήματος (UKGC) αναγκάστηκε να τονίσει τη δέσμευσή της για την προστασία των ανηλίκων από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η παράνομη ενασχόληση με τον τζόγο, μετά από άρθρο των Sunday Times που έκανε λόγο για πρακτικές των στοιχηματικών εταιρειών που παροτρύνουν τους ανήλικους στο να παίζουν τυχερά παιχνίδια.

Εξαιτίας αυτού του δημοσιεύματος, η UKGC προχώρησε στο να τονίσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή υπάρχουν αυστηροί νόμοι για την προστασία των ανηλίκων και πως οι νόμοι αυτοί αποτελούν προτεραιότητα για τη ρυθμιστική Αρχή.

 

Το δημοσίευμα των Sunday Times

Αναλυτικότερα, σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 8 Οκτωβρίου, οι Sunday Times καταγγέλλουν πως οι στοιχηματικές εταιρείες χρησιμοποιούν δημοφιλείς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, προκειμένου να προσελκύσουν παιδιά στις στοιχηματικές ιστοσελίδες τους. Παράλληλα, ανέφεραν ότι, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν νομικά παραθυράκια που εκμεταλλεύονται οι στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να προωθήσουν φιλικά προς τα παιδιά παιχνίδια, χωρίς όμως να παρανομούν. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, καταλήγει το δημοσίευμα, οι ανήλικοι αποκτούν πρόσβαση σε αυτά τα παιχνίδια, χωρίς καν να απαιτείται ταυτοποίηση της ηλικίας και των στοιχείων τους.

 

Η απάντηση της UKGC

Ο Tim Miller, διευθυντής της UKGC, απάντησε άμεσα στο δημοσίευμα των Sunday Times, μέσω ανοιχτής επιστολής προς τον εκδότη της εφημερίδας. Σε αυτή, ο Miller αναφέρει ότι η ρυθμιστική Αρχή είναι δεσμευμένη στην υποχρέωσή της να χρησιμοποιεί κάθε μέσο, προκειμένου να διατηρεί ασφαλέστερο το διαδίκτυο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα της UKGC είναι η προστασία των ανηλίκων, τονίζοντας ότι οι νόμοι απαιτούν αναλυτικές ταυτοποιήσεις στοιχείων και ηλικίας και, όπου οι επιχειρήσεις αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα, η Αρχή έχει λάβει και θα συνεχίσει να λαμβάνει άμεση δράση.

Επιπλέον, ο Miller αναφέρθηκε στις προκλήσεις που παρουσιάζονται, εξαιτίας της ρευστής και συνεχώς αναπτυσσόμενης εικόνας του διαδικτύου. Τόνισε, όμως, ότι η UKGC προχωρά σε συχνές αναθεωρήσεις των κανόνων της, προκειμένου να παραμένουν επίκαιροι και να προστατεύουν κάθε παίχτη – και πολύ περισσότερο τους ανήλικους – από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Να σας θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες η LGA (Local Government Association) εξέφρασε την ανησυχία της για την επίδραση που έχουν οι διαφημίσεις που αφορούν τον στοιχηματισμό στα ανήλικα παιδιά.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη