ΗΠΑ: Τιμωρήθηκε ιστοσελίδα προγνωστικών που υποσχόταν αποζημιώσεις χρημάτων

Η ASA (Advertising Standards Authority), η Αρχή των ΗΠΑ που έχει αναλάβει την εποπτεία της διαφημιστικής αγοράς, τιμώρησε μια ιστοσελίδα προγνωστικών στοιχήματος, η οποία διαφήμιζε ότι θα αποζημίωνε όσα μέλη της δεν ήταν ικανοποιημένα από τα αποτελέσματα των υπηρεσιών της. Η εν λόγω ιστοσελίδα κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο, αλλά και να καταργήσει μια σειρά διαφημιστικών μηνυμάτων, που όχι μόνο υποσχόταν αποζημιώσεις, αλλά δεν ήταν σύμφωνες με τις οδηγίες περί προώθησης του υπεύθυνου στοιχηματισμού.

Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που η ιστοσελίδα προγνωστικών τιμωρήθηκε για τις διαφημίσεις της. Και το 2020, η ASA είχε αποφασίσει να την τιμωρήσει, επειδή τα προωθητικά της μηνύματα δε λάμβαναν υπόψη τον υπεύθυνο στοιχηματισμό.

 

Το χρονικό της τιμωρίας της ιστοσελίδας προγνωστικών

Η υπόθεση έγινε γνωστή στην ASA πριν μερικές εβδομάδες, μετά από καταγγελία ενός παίχτη του στοιχήματος. Η ιστοσελίδα υποσχόταν 100% αποζημίωση στα VIP μέλη της, σε περίπτωση που δεν ήταν ικανοποιημένα με τις υπηρεσίες προγνωστικών που προσέφερε, αλλά ο συγκεκριμένος παίχτης, που πλήρωνε συνδρομή για τέσσερις μήνες, ζήτησε αποζημίωση, η οποία δεν ήρθε ποτέ.

Η ASA αναγκάστηκε να ερευνήσει την υπόθεση και έκρινε ότι δε θα πρέπει να προωθούνται με αυτόν τον τρόπο οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας, ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να προσφέρει τις αποζημιώσεις που υπόσχεται. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας δήλωσαν ότι πιθανότατα επρόκειτο για τεχνικό λάθος, αφού είχαν εγκρίνει την αποζημίωση του καταγγέλλοντα.

Κατά την έρευνά της, όμως, η ASA εντόπισε και άλλες παραβάσεις, κυρίως στον τομέα του υπεύθυνου στοιχηματισμού. Σε αρκετές από τις διαφημίσεις της, η ιστοσελίδα δεν παρουσίασε με υπεύθυνο τρόπο το στοίχημα και σε κάποιες, μάλιστα, παρουσίαζε το στοίχημα ως εναλλακτική για την εξασφάλιση των προς το ζην. Ειδικά αυτές οι διαφημίσεις, κόστισαν ένα πρόστιμο στην ιστοσελίδα, η οποία είχε υποπέσει σε παρόμοιο παράπτωμα πριν περίπου ένα χρόνο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.