Ξεπέρασαν τα 2 δις ευρώ τα έσοδα της ολλανδικής αγοράς στοιχήματος

Οι αρμόδιες Αρχές στην Ολλανδία ανακοίνωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα της νόμιμης αγοράς στοιχήματος για το 2018 και, όπως φαίνεται, η ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα τα έσοδα να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τα 2 δις ευρώ.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν αποκλειστικά στα έσοδα που έχουν προκύψει από τα επίγεια τυχερά παιχνίδια, αφού το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου δεν είναι νόμιμα στην Ολλανδία. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, αφού έχει ήδη υπερψηφιστεί ο νέος νόμος που απελευθερώνει την αγορά online στοιχήματος.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ολλανδικής αγοράς

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ολλανδικής Στατιστικής Εταιρείας (Centraal Bureau voor de Statistiek), η αγορά επίγειου στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών εξασφάλισε συνολικά έσοδα 2,05 δις ευρώ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 2 δις, μέσα στο 2018. Πρόκειται, μάλιστα, για τα καθαρά έσοδα των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ολλανδία.

Τα συγκεκριμένα έσοδα ξεπερνούν τα αντίστοιχα της περσινής χρονιάς κατά 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εντυπωσιακή είναι η αύξηση, σε σχέση με το 2015, την τελευταία χρονιά που δημοσιεύθηκαν τέτοια στοιχεία. Τότε, τα έσοδα της αγοράς δεν είχαν ξεπεράσει τα 1,85 δις ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η αύξηση άγγιξε το 11% τα τελευταία τρία χρόνια.

Αυξημένος, σε σχέση με το 2015, εμφανίζεται και ο τζίρος της αγοράς επίγειων τυχερών παιχνιδιών στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξήθηκε κατά 12%, ξεπερνώντας τα 2,5 δις ευρώ. Και, όπως είναι φυσικό, τα αυξημένα έσοδα των εταιρειών στοιχήματος σημαίνουν και αυξημένα έσοδα για το ολλανδικό Δημόσιο, μέσω των φόρων, οι οποίοι αυξήθηκαν στα 529 εκατομμύρια ευρώ, από τα 476 εκατομμύρια του 2015.

Τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, όμως, δεν είναι αποκλειστικά θετικά. Αύξηση, άλλωστε, παρουσίασε και ο παράνομος στοιχηματισμός τα τελευταία τρία χρόνια.

 

Αισιοδοξία για το μέλλον της ολλανδικής αγοράς

Το πρόβλημα που παράνομου στοιχηματισμού, όμως, αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, χάρη στη νομιμοποίηση του online στοιχήματος. Οι Ολλανδοί παίχτες δεν έχουν σήμερα καμία νόμιμη επιλογή στον τομέα του online στοιχήματος, αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα, χάρη στο νέο νόμο. Ο νέος νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2020, ενώ η νόμιμη αγορά online στοιχήματος θα κάνει το ντεμπούτο της την 1η Ιανουαρίου του 2021.

Δεδομένου, μάλιστα, του τεράστιου ενδιαφέροντος για δραστηριοποίηση στη νόμιμη αγορά online στοιχήματος της Ολλανδίας (183 εταιρείες στοιχήματος έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον), τα έσοδα της αγοράς αναμένεται να παρουσιάσουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στο μέλλον.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.