Τα πρώτα στοιχεία για το πιθανό μέλλον της ελληνικής στοιχηματικής αγοράς

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για τα σχέδιά της που αφορούν στην ανασυγκρότηση της ελληνικής αγοράς online στοιχήματος, είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας τα πρώτα στοιχεία για το πιθανό μέλλον της, μέσω των προτάσεων που κατέθεσε η εταιρεία Grant Thornton, η οποία είχε αναλάβει πριν μερικούς μήνες την εκπόνηση μιας μελέτης για την αδειοδότηση των στοιχηματικών εταιρειών στο εξωτερικό.

Οι προτάσεις της Grant Thornton παραδόθηκαν πριν μερικές ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών και έγιναν γνωστές, μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας Παραπολιτικά. Σε αυτές, προτείνεται μεγέθυνση της αγοράς, η οποία μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη στο ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, προτείνονται οι προϋποθέσεις και τα έξοδα αδειοδότησης εταιρειών στοιχήματος.

 

Οι προτάσεις της Grant Thornton για την ελληνική αγορά online στοιχήματος


Η πρώτη πρόταση που κατέθεσε η Grant Thornton στο υπουργείο Οικονομικών αφορά στην έκδοση απεριόριστου αριθμού αδειών, προκειμένου να μπορούν να δραστηριοποιηθούν όσες εταιρείες του εξωτερικού το επιθυμούν και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Παράλληλα, προτείνεται ο διαχωρισμός των αδειών σε δύο κατηγορίες.

Οι βασικότερες προϋποθέσεις για να εξασφαλίσει κάποια εταιρεία την απαραίτητη άδεια νόμιμης λειτουργίας είναι να εδρεύει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχει μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ, ενώ προτείνεται και η πληρωμή εγγύησης. Επιπλέον, προτείνεται να είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση SAFE διακομιστή εντός Ελλάδας, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα κλειστό σύστημα κύκλωμα πληρωμών και να πραγματοποιούνται συναλλαγές μέσω αδειοδοτημένων ιδρυμάτων.

Τέλος, η προτεινόμενη τιμή κάθε άδειας αγγίζει τα 500.000 ευρώ εφάπαξ και 50.000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα, οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες θα πρέπει να πληρώνουν φόρους ύψους 35% επί των ακαθάριστων εσόδων τους.

Τέλος, η Grant Thornton προτείνει και αλλαγές στο μοντέλο φορολογίας των Ελλήνων παιχτών του online στοιχήματος, με αύξηση του αφορολόγητου.

 

Προτάσεις για μια μεγαλύτερη αγορά

Εκτός των προτάσεών της, η εταιρεία Grant Thornton παρέδωσε και τις προβλέψεις της για το μέγεθος της αγοράς και τα κέρδη του Δημοσίου, εφόσον υλοποιηθεί το παραπάνω μοντέλο. Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, η ελληνική αγορά online στοιχήματος θα μεγεθυνθεί κατά 7% τα επόμενα 12 χρόνια, με τα κέρδη του Δημοσίου να αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, από το 2019 έως το 2030. 

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη