Αποκαρδιωτική η εικόνα της αγοράς στοιχήματος της Ιταλίας

Εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ιταλία αποτέλεσε τη χώρα που χτυπήθηκε περισσότερο από τον κορωναϊό, τα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν ήταν ανάμεσα στα αυστηρότερα στον κόσμο, ενώ διήρκεσαν και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα των μέτρων αυτών ήταν να πληγούν σημαντικά οι εταιρείες στοιχήματος που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα.

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, μάλιστα, έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα της αγοράς για τον Μάρτιο, τον πρώτο μήνα του lockdown στη γειτονική χώρα, και η εικόνα που παρουσιάζεται είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική.

 

Οι ζημίες της ιταλικής αγοράς στοιχήματος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ADM, ο Μάρτιος έφερε την αγορά στοιχήματος της Ιταλίας ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Τα έσοδα από το online στοίχημα δεν ξεπέρασαν τα 49 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 43%, σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Αντίθετα, τα έσοδα από το επίγειο στοίχημα ήταν σχεδόν μηδενικά, αφού το μόνο διάστημα που λειτούργησαν κανονικά τα πρακτορεία ήταν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Συγκεκριμένα, τα έσοδα μόλις που άγγιξαν τα 26 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πτώση 73%. Και, φυσικά, η περιπέτεια για τα επίγεια πρακτορεία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αφού παραμένουν κλειστά για σχεδόν δύο μήνες.

Επιπλέον, το γεγονός ότι οι ιστοσελίδες στοιχήματος συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά δε σημαίνει ότι αναπλήρωσαν τα χαμένα έσοδα. Σε αντίθεση με παίχτες από τον υπόλοιπο κόσμο, οι Ιταλοί φαίνεται πως δε συγκινήθηκαν ιδιαίτερα από τις εναλλακτικές επιλογές που προσφέρονται, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν διακόψει τις περισσότερες διοργανώσεις. Στοιχήματα σε τομείς όπως τα eSports, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Λευκορωσίας και οι ρωσικές διοργανώσεις στο πινγκ πονγκ άφησαν μάλλον ασυγκίνητους τους Ιταλούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα των eSports ανά αγώνα δεν ξεπερνούσαν τα 5.000 ευρώ, ενώ σε αγώνες του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Λευκορωσίας ο μέσος όρος εσόδων ανά αγώνα ήταν τα 300.000 ευρώ.

Η μόνη ελπίδα για τις ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ιταλία, λοιπόν, είναι μάλλον η επιστροφή της Serie A, που εξετάζεται να γίνει ακόμη και στις 18 Μαΐου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.