24 στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες εντόπισε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Λιθουανίας

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Λιθουανίας προειδοποίησε τους αρμόδιους ότι έχει στη διάθεσή της στοιχεία που την κάνουν να υποπτεύεται για χειραγώγηση 24 αγώνες του λιθουανικού πρωταθλήματος. Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας προχώρησαν στην ενημέρωση κατά τη διάρκεια συνάντησης για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, ειδικά εκείνων που συνδέονται με παράνομες στοιχηματικές συμπεριφορές.

Αναλυτικότερα, οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας συμμετείχαν σε συνάντηση που διεξήγαγε η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος της Λιθουανίας, μαζί με εκπροσώπους των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών.

 

Μέτρα για την προστασία της ακεραιότητας του ποδοσφαίρου

Οι αρμόδιοι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση ενημερώθηκαν για τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Λιθουανίας, τα οποία συνηγορούν στο ότι τουλάχιστον 24 αγώνες της φετινής σεζόν χειραγωγήθηκαν για στοιχηματικούς λόγους. Οι αρμόδιοι συμφώνησαν ότι ο αποτελεσματικός έλεγχος είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και ότι απαιτούνται νέα μέτρα για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας του ποδοσφαίρου. Τέλος, συμφώνησαν όλοι να συνεργαστούν πιο στενά, προκειμένου να ανταλλάσσουν στοιχεία και πληροφορίες και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τέτοιου είδους περιστατικά.

Οι σχετικοί νόμοι στη Λιθουανία, πάντως, είναι αρκετά αυστηροί στον συγκεκριμένο τομέα. Όπως και σε άλλες χώρες, οι αθλητές δε μπορούν να στοιχηματίζουν σε αγώνες και γεγονότα, στα οποία συμμετέχουν. Η ποινή, μάλιστα, είναι εξαιρετικά αυστηρή και μπορεί να φτάσει ακόμη και την φυλάκιση 4 ετών! Παράλληλα, η ευθύνη για τέτοιου είδους στοιχήματα ανήκει και στις εταιρείες στοιχήματος, οι οποίες θα πρέπει να τα ακυρώνουν ή έστω να αρνούνται να παραδώσουν τα κέρδη.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.