Λιγότερους περιορισμούς στο online στοίχημα ζητούν στη Γερμανία

Οι Γερμανοί νομοθέτες εξετάζουν και συζητούν όλους αυτούς τους μήνες την εισαγωγή ενός νέου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας ελεύθερης και κοινής αγοράς online στοιχήματος στη χώρα. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, γίνεται μεγαλύτερος λόγος για τους περιορισμούς που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, παρά για τις δυνατότητες που θα έχουν να στηρίξουν τη λειτουργία μίας υγιούς και ανταγωνιστικής αγοράς.

Για αυτό το λόγο, η DSWV, το συλλογικό όργανο των στοιχηματικών εταιρειών στη Γερμανία, προχώρησε σε παρέμβαση, με την οποία ζητά από τους νομοθέτες να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία σε καίρια θέματα λειτουργίας της αγοράς, όπως η διαφημιστική προβολή, τα κόστη λειτουργίας (άδειες και φόροι) και τα εργαλεία του ανταγωνισμού.

 

Τα αιτήματα της DSWV

H ανακοίνωση της DSWV καλεί τους νομοθέτες να μην εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους και να συγκρατήσουν κάποιους από τους περιορισμούς που εξετάζουν. Ένα τέτοιο αίτημα είναι λογικό, αφού άλλωστε προέρχεται από τους εκπροσώπους των στοιχηματικών εταιρειών. Ωστόσο, η ανακοίνωση της DSWV κάνει λόγο για το καλό της λειτουργίας της νόμιμης αγοράς, η οποία θα έχει έναν σκληρό ανταγωνιστή από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της: το παράνομο online στοίχημα.

Σήμερα, άλλωστε, που δε λειτουργούν νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες στο σύνολο της γερμανικής αγοράς, οι παράνομες ιστοσελίδες αποτελούν συχνά το μόνο καταφύγιο των παιχτών. Οι ιστοσελίδες αυτές δεν πληρώνουν φόρους, δεν υπόκεινται σε περιορισμούς και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να μην τις εντοπίσουν οι αρμόδιοι.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικούς περιορισμούς, τονίζει η DSWV, οι παράνομες θα έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα. Αν, για παράδειγμα, δεν επιτραπεί η διαφημιστική προβολή των νόμιμων ιστοσελίδων, οι Γερμανοί παίχτες δε θα γνωρίζουν ποιες είναι, ώστε να τις προτιμήσουν. Επίσης, αν οι νόμιμες εταιρείες καλούνται να πληρώνουν εξοντωτικούς φόρους θα αναγκάζονται να μειώνουν τα περιθώρια κέρδους των παιχτών (μέσω της γκανιότας και των αποδόσεων) και δε θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις παράνομες ιστοσελίδες. Παρόμοια μειονεκτήματα θα έχουν οι νόμιμες εταιρείες και στην περίπτωση που απαγορευθούν οι προσφορές ή άλλες υπηρεσίες, καταλήγει η ανακοίνωση της DSWV.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.