Νέους στοιχηματικούς περιορισμούς αποφάσισε η Spelinspektionen στη Σουηδία

Η Spelinspektionen, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος της Σουηδίας, ανακοίνωσε μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν σκοπό να προστατέψουν αποτελεσματικότερα τον αθλητισμό από περιστατικά χειραγώγησης αγώνων. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν άμεση ισχύ και φέρνουν σημαντικούς περιορισμούς, όσον αφορά στις κατηγορίες στοιχημάτων που μπορούν να επιλέξουν οι παίχτες. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται πλέον ο στοιχηματισμός σε αγορές, όπως ο αριθμός των κίτρινων καρτών στο ποδόσφαιρο και τα λάθη στο τένις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των σουηδικών εφημερίδων, μάλιστα, οι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ είναι οι πιο… light από αυτούς που εξέτασαν οι αρμόδιοι. Μεταξύ άλλων, άλλωστε, συζητούταν ακόμη και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια λίστα με περιορισμένες διοργανώσεις και γεγονότα, στα οποία θα μπορούσαν να στοιχηματίζουν οι Σουηδοί παίχτες!

 

Οι νέοι περιορισμοί στη σουηδική αγορά στοιχήματος

Οι περιορισμοί που ξεκίνησαν ήδη να ισχύουν στη σουηδική αγορά στοιχήματος είναι τρεις. Ο πρώτος απαγορεύει την προσφορά στοιχημάτων σε κατηγορίες αγώνων που αφορούν σε τιμωρία παιχτών ή ομάδων. Τέτοιες κατηγορίες είναι ο αριθμός καρτών, οι αποβολές και τα πέναλτι στο ποδόσφαιρο, τα λάθη στο τένις και άλλες. Ο δεύτερος αφορά σε μακροχρόνια στοιχήματα που προβλέπουν, όχι ποιος θα κερδίσει σε μια διοργάνωση, αλλά ποιος θα χάσει. Τέλος, ο τρίτος αφορά στο σύνολο των στοιχημάτων που αφορούν σε ανήλικους αθλητές.

Και οι τρεις παραπάνω περιορισμοί έχουν σκοπό να προστατέψουν τον αθλητισμό από περιστατικά χειραγώγησης, για χάρη των στοιχηματικών αποτελεσμάτων. Οι αρμόδιοι έκριναν ότι ένας αθλητής είναι πιο εύκολο να επιχειρήσει να χειραγωγήσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, μέσω πρακτικών που θα αποφέρουν την τιμωρία του, και αποφάσισαν να εξαλείψουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, μέσω των παραπάνω απαγορεύσεων. 

Οι παίχτες του στοιχήματος στη Σουηδία, πάντως, θα είχαν ακόμη πιο σημαντικούς περιορισμούς να αντιμετωπίσουν, αν είχαν τεθεί σε εφαρμογή τα αρχικά σχέδια της Spelinspektionen.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.