Ενισχύει τη χρηματοδότηση για τον εθισμό στον τζόγο η αγγλική κυβέρνηση

Παράλληλα με τις πρωτοβουλίες της για την πρόληψη των προβλημάτων που εθισμού στον τζόγο που αντιμετωπίζουν οι Άγγλοι παίχτες, η αγγλική κυβέρνηση φροντίζει και για την αντιμετώπισή τους. Πρόσφατα, μάλιστα, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν μια γενναιόδωρη αύξηση στα χρήματα που θα καταλήγουν στις δομές αντιμετώπισης τέτοιου είδους προβλημάτων.

Η ανακοίνωση συμπεριλαμβάνεται στο δεκαετές πλάνο της αγγλικής κυβέρνησης για τον τομέα της Υγείας, το οποίο ονομάζεται NHS Long Term Plan.

 

Αυξημένη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του εθισμού

Το NHS Long Term Plan περιλαμβάνει σχέδια για την χρηματοδότηση των δομών Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στην επόμενη δεκαετία και σε αυτό αναφέρονται και οι δομές ψυχικής υγείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα ιδρύματα αντιμετώπισης εθισμού στον τζόγο. Σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης, η χρηματοδότηση στην ψυχική υγεία θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 2,3 δις λίρες το χρόνο, έως το 2023-2024.

Μεγάλο κομμάτι αυτής της χρηματοδότησης θα καταλήξει και στις υπάρχουσες δομές υποστήριξης και αντιμετώπισης προβλημάτων εθισμού στον τζόγο, αλλά και στη δημιουργία νέων ιδρυμάτων και υπηρεσιών που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο τους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Παράλληλα, θα ενισχυθούν στο σύνολό τους οι δομές και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας που προσφέρουν 24ωρη υποστήριξη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mirror, η ίδια η πρωθυπουργός της Αγγλίας, η Theresa May, διέταξε τον υπουργό Υγείας, Matt Hancock, να φροντίσει για τη δημιουργία περισσότερων κέντρων που θα ειδικεύονται στη θεραπεία του εθισμού από τον τζόγο. Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο ένα εξειδικευμένο τέτοιο κέντρο, στο δυτικό Λονδίνο, ενώ ετοιμάζεται και ένα δεύτερο στο Leeds, με πρωτοβουλία του οργανισμού GambleAware. 
 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.