Νέα μέτρα για επίγεια και online φρουτάκια εξετάζουν στη Φινλανδία

Mια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Φινλανδίας προτείνει μια σειρά από νέα μέτρα, προκειμένου να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα το παιχνίδι στα φρουτάκια του επίγειου τομέα και του διαδικτύου. Οι αρμόδιοι στην Φινλανδία θεωρούν τα φρουτάκια ένα από τα πιο εθιστικά και επικίνδυνα τυχερά παιχνίδια της αγοράς και αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες που μπορούν να έχουν στους παίχτες.

H συγκεκριμένη έρευνα περιέχει αρκετές προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορούν να προκαλέσουν τα φρουτάκια στην αγορά της χώρας. Κάποιες από αυτές είναι αναμενόμενες και επιβάλλουν περιορισμούς, όπως μείωση του αριθμού των μηχανημάτων που βρίσκονται σε επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα και απαγόρευση της διαφημιστικής προβολής στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ κάποιες άλλες είναι λιγότερο αναμενόμενες και προτείνουν ακόμα και την απελευθέρωση της online αγοράς, ώστε να είναι αποτελεσματικότερος ο έλεγχος των ιστοσελίδων που προσφέρουν online φρουτάκια.

 

Οι προτάσεις που προκύπτουν από την έρευνα

Οι υπεύθυνοι της έρευνας ξεκινούν αρχικά με μια σειρά περιορισμών στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Φινλανδίας, προκειμένου να ελέγχονται αποτελεσματικότερα τα φρουτάκια. Μια τέτοια πρόταση αφορά στη μείωση των αριθμών των μηχανημάτων που είναι διαθέσιμα σε ολόκληρη την Φινλανδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, άλλωστε, η Φινλανδία συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν διαθέσιμα τα περισσότερα φρουτάκια ανά κάτοικο. Παράλληλα, μια άλλη πρόταση κάνει λόγο για πλήρη απαγόρευση των διαφημίσεων που προωθούν τα φρουτάκια και παρόμοια τυχερά παιχνίδια.

Οι προτάσεις της έρευνας, όμως, δεν αφορούν μόνο στα επίγεια φρουτάκια, τα οποία ούτως ή άλλως ελέγχονται εύκολα, χάρη και στο μονοπώλιο της εταιρίας Veikkaus στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και στα online. Εδώ ο έλεγχος είναι πιο δύσκολος, αφού τα online τυχερά παιχνίδια δεν είναι νόμιμα στη Φινλανδία – αυτό, όμως, δεν εμποδίζει πολλές ιστοσελίδες του εξωτερικού να δραστηριοποιούνται παράνομα. Αντί για το σχεδόν ακατόρθωτο έργο της δίωξης αυτών των ιστοσελίδων, η έρευνα προτείνει τη νομιμοποίηση των online τυχερών παιχνιδιών. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρμόδιοι θα μπορούν να ελέγχουν ευκολότερα την περιορισμένη νόμιμη αγορά, αλλά και να εντοπίζουν ευκολότερα όσες ιστοσελίδες προσφέρουν παράνομα τις υπηρεσίες τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.