Παρέμβαση της Γερουσίας για τον στοιχηματικό πόλεμο στην Κένυα

Τις τελευταίες ημέρες, ένας πόλεμος μαίνεται ανάμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών (και το σύνολο της κυβέρνησης) της Κένυας και τις στοιχηματικές εταιρείες που, έως πρόσφατα δραστηριοποιούνταν νόμιμα στη χώρα. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι δε θα ανανεώσει τις άδειες των εταιρειών και ζήτησε από τους παίχτες να προχωρήσουν σε ανάληψη των χρημάτων τους, αν δε θέλουν να τα χάσουν. Έπειτα, ζήτησε το μπλοκάρισμα των συναλλαγών μέσω κινητών, ενώ οι εταιρείες στοιχήματος ακολούθησαν την δικαστική οδό, προκειμένου να δικαιωθούν. Ο αρμόδιος υπουργός, όμως, απάντησε με αιτήσεις για πάγωμα των λογαριασμών των εταιρειών στοιχήματος, καθώς και απέλαση των στελεχών που βρίσκονται στην Κένυα με βίζα!

Στον πόλεμο έρχεται μερικές ημέρες μετά να παρέμβει η Γερουσία της χώρας, η οποία δικαιώνει τις εταιρείες στοιχήματος και κατηγορεί τον υπουργό εσωτερικών Fred Matiang’i για απολυταρχισμό και δικτατορικές πρακτικές.

 

Η θέση της Γερουσίας στον στοιχηματικό πόλεμο

Οι γερουσιαστές της Κένυας έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, αδικούνται κατάφορα, εξαιτίας των απολυταρχικών πρακτικών του υπουργείου Εσωτερικών. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Matiang’i θα πρέπει να θυμηθεί ότι οι εξουσίες του είναι προσωρινές και του δίνονται από το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο έχει προβλέψει τις κατάλληλες ενέργειες για κάθε περίπτωση. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού, σχετικά με την εμπλοκή στοιχηματικών εταιρειών σε παράνομες πράξεις (κυρίως αποφυγή φόρων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος), οι γερουσιαστές τονίζουν ότι δε θα έπρεπε να τιμωρηθούν αυταρχικά και αδιάκριτα όλες οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος, αλλά να αναζητηθούν όσες παρανομούν και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Οι γερουσιαστές της Κένυας, πάντως, δεν έμειναν στη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Δεσμεύθηκαν ότι ο υπουργός Εσωτερικών θα τους βρει μπροστά του, όσο δεν εφαρμόζει το γράμμα του νόμου και συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.