Αυστηρότερους νόμους κατά των παράνομων online τυχερών παιχνιδιών εξετάζει η Ρωσία

Η Ρωσία αποτελεί μεν μια από τις μεγαλύτερες αγορές τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο (τουλάχιστον στη θεωρία), αλλά μια σειρά από αυστηρούς περιορισμούς επιτρέπει αποκλειστικά σε επιλεγμένες ρωσικές ιστοσελίδες να δραστηριοποιούνται νόμιμα. Οι περιορισμοί αυτοί αποκλείουν τη λειτουργία ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών από το εξωτερικό, ωστόσο, τα παράνομα online τυχερά παιχνίδια έχουν εντονότατη παρουσία στη χώρα.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι επιθυμούν να επιβάλουν ακόμα πιο αυστηρούς νόμους για τη λειτουργία των ιστοσελίδων του εξωτερικού. Οι νέοι περιορισμοί που εξετάζονται σκοπεύουν να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις παράνομες ιστοσελίδες του εξωτερικού, οι οποίες σήμερα λειτουργούν ακόμα και ανενόχλητες στη χώρα, εκμεταλλευόμενες κάποια παραθυράκια του νόμου.

 

Τα σχέδια της Ρωσίας για τους νέους περιορισμούς

Ο σημερινός νόμος προβλέπει ότι καμία ιστοσελίδα που δεν εδρεύει στη Ρωσία και δεν έχει λάβει την ειδική άδεια δε μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες online τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, πολλές ιστοσελίδες έχουν καταφέρει να παρακάμψουν αυτές τις απαγορεύσεις και το ίδιο συμβαίνει και με τους παίχτες που προτιμούν τη μεγάλη ποικιλία που τους προσφέρουν οι αγορές του εξωτερικού, έναντι των περιορισμένων επιλογών της ρωσικής αγοράς.

Για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι θα επεκτείνουν την απαγόρευση, σε σχέση, όχι μόνο με την παρουσία της ιστοσελίδας τυχερών παιχνιδιών, αλλά και των παιχτών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που χρησιμοποιούν. Με άλλα λόγια, ο νέος νόμος θα φροντίσει ώστε καμία ιστοσελίδα δε θα μπορεί να προσεγγίσει παίχτες που μένουν στη Ρωσία και να εισπράξει χρήματα από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Οι νέοι αυτοί περιορισμοί θα εξασφαλίσουν ότι οι παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών δε θα μπορούν να προσπεράσουν τους σημερινούς περιορισμούς, αφού πλέον δε θα μπλοκάρονται μόνο αυτές, αλλά και οι παίχτες και οι τρόποι χρηματοδότησης που χρησιμοποιούν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.