Νόμιμη αγορά online τυχερών παιχνιδιών ζητούν επιχειρήσεις και νομοθέτες στην Αργεντινή

Πριν μερικές ημέρες, διεξήχθη μια online συνεδρία στην Αργεντινή, με πρωτοβουλία της ALEA, της ένωσης κρατικών τυχερών παιχνιδιών της χώρας, στην οποία οι περισσότεροι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας μιας νόμιμης και ρυθμιζόμενης αγοράς online τυχερών παιχνιδιών. Οι συμμετέχοντες δέχθηκαν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για online τυχερά παιχνίδια και πως ενδεχόμενη απραξία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του παράνομου τζόγου.

Θυμίζουμε ότι η αγορά online τυχερών παιχνιδιών στην Αργεντινή λειτουργεί με πάρα πολλούς περιορισμούς και ακόμη περισσότερα προβλήματα. Άλλωστε, νόμιμο είναι μόνο το online στοίχημα, το οποίο όμως κρίνεται ασύμφορο για τις επιχειρήσεις, εξαιτίας του γεγονότος ότι κοστίζει πολύ και συνοδεύεται από πολλούς περιορισμούς. Έτσι, η αγορά online τυχερών παιχνιδιών στην Αργεντινή είναι σχεδόν ανύπαρκτη και ο παράνομος τζόγος ανθεί.

 

Τα αιτήματα των συμμετεχόντων

Στην online συνεδρία που διεξήγαγε η ALEA συμμετείχαν μέλη επιχειρήσεων και κρατικοί φορείς, οι οποίοι συμφώνησαν ότι η σημερινή εικόνα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών δε μπορεί να συνεχιστεί. Ειδικά κατά την περίοδο του lockdown, η ζήτηση για online τυχερά παιχνίδια αυξήθηκε κατακόρυφα και πολλοί παίχτες κατέφυγαν σε παράνομες ιστοσελίδες (στοιχήματος, καζίνο και πόκερ), αφού οι νόμιμες είναι ελάχιστες και προσφέρουν μόνο online στοίχημα.

Για αυτό το λόγο, συμφώνησαν οι περισσότεροι συμμετέχοντες, είναι αναγκαία η επανεξέταση των νόμων λειτουργίας της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών στην Αργεντινή. Παράλληλα, πολλοί συμμετέχοντες εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους η νομιμοποίηση της αγοράς θα ενισχύσει και το κράτος. Πρώτα απ’ όλα, θα καταλήξουν στα δημόσια ταμεία όλα τα διαφυγόντα κέρδη από τους τζίρους που σήμερα πραγματοποιούνται σε παράνομες ιστοσελίδες. Επιπλέον, μεγάλο κομμάτι των εσόδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση κοινωνικών σκοπών.  

Το συμπέρασμα της online συνεδρίας, τέλος, ήταν ότι τα online τυχερά παιχνίδια έχουν αναπτυχθεί σε τεράστιο βαθμό στην Αργεντινή και οι αρμόδιοι θα πρέπει να κάνουν κάτι, προκειμένου να επωφεληθεί και το Δημόσιο και οι παίχτες, εκτός από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράνομα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.