Διευκρινήσεις για τον στοιχηματικό νόμο του Βελγίου ζητά η ποδοσφαιρική ομάδα της Γάνδης

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Γάνδης περνά στην αντεπίθεση και ζητά από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Βελγίου να ξεκαθαρίσει το νόμο περί προώθησης στοιχηματικών υπηρεσιών, μετά τις συστάσεις που δέχθηκε, εξαιτίας της συνεργασίας της με την εταιρεία στοιχημάτων Napoleon Games.

H αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή ανάγκασε τη Γάνδη να αποσύρει έναν διαγωνισμό που είχε διοργανώσει, σε συνεργασία με τη Napoleon Games, αλλά οι υπεύθυνοι της ομάδας υποστηρίζουν ότι ο ισχύων νόμος δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο. Για αυτό το λόγο, ζητά περαιτέρω διευκρινήσεις και καταγγέλλει τις αρμόδιες Αρχές για ασάφεια.

 

Το περιστατικό που έφερε τη Γάνδη αντιμέτωπη με τις Αρχές

Πριν μερικές εβδομάδες, η ποδοσφαιρική ομάδα της Γάνδης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού, σε συνεργασία με την εταιρεία στοιχήματος Napoleon Games, που συγκαταλέγεται στους χορηγούς της. Η ενημέρωση για το διαγωνισμό έγινε μέσω προσωπικών e-mail στους οπαδούς της ομάδας και τους ζητούσε να διεκδικήσουν μία ημέρα με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αρκεί να τοποθετούσαν ένα στοίχημα αξίας τουλάχιστον 1 ευρώ, στην ιστοσελίδα της Napoleon Games.

O συγκεκριμένος διαγωνισμός προκάλεσε την παρέμβαση της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής του Βελγίου. H BGC ανέφερε ότι ο διαγωνισμός παραβιάζει τις διατάξεις του νέου νόμου περί προώθησης στοιχηματικών υπηρεσιών (ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2019) και κατηγόρησε τη Γάνδη για ανεύθυνη συμπεριφορά.

Η ομάδα της Γάνδης, από την άλλη, μα και η εταιρεία στοιχημάτων Napoleon Gaming, ανακοίνωσαν ότι δεν παραβίασαν καμία από τις διατάξεις του νόμου και κατηγορούν με τη σειρά τους τους αρμόδιους ότι δεν έχουν φροντίσει να ξεκαθαρίσουν σημαντικές πτυχές του νόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά και να σημειώνονται τέτοιου είδους φαινόμενα.

Προς το παρόν, πάντως, η Γάνδη και η Napoleon Gaming δεν αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο τιμωρίας ή χρηματικών προστίμων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.