Απαγορεύτηκε διαφήμιση της εταιρείας στοιχήματος Coral στην Αγγλία

Η αρμόδια Αρχή διαφημίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο (ASA) κατέληξε σε τελεσίδικη απόφαση, απαγορεύοντας τη νέα τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας στοιχήματος Coral, με την αιτιολογία ότι “πίεζε” τους τηλεθεατές να στοιχηματίζουν σε αγώνες ποδοσφαίρου. Η εν λόγω διαφήμιση προβλήθηκε πριν μερικές ημέρες στην τηλεόραση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά κάποιες καταγγελίες αναγκάζουν πλέον την στοιχηματική εταιρεία να την αποσύρει.

Η ASA έκρινε ότι η παρουσίαση της διαφήμισης δε συνάδει με τους αυστηρούς κανόνες περί διαφημιστικής προβολής στοιχηματικών εταιρειών και οι υπεύθυνοι της Coral θα πρέπει να βρουν έναν εναλλακτικό τρόπο προβολής.

 

Η κρίση της ASA για τη διαφήμιση της Coral

Η αμφιλεγόμενη τηλεοπτική διαφήμιση της Coral αποτελείται από στιλιζαρισμένα στιγμιότυπα ποδοσφαιρικών αγώνων και μια αφήγηση, η οποία αναφέρει τα εξής: “Έναν όμορφο αγώνα μπορείς να τον παρακολουθήσεις ή να εμπλακείς σε αυτόν, με τις νέες υπηρεσίες της Coral. Οπότε, είσαι θεατής ή παίχτης; Εσύ αποφασίζεις. Coral. Μπες στη δράση”.

Σύμφωνα με την ASA, ο τόνος του εν λόγω κειμένου υπονοεί ότι το να στοιχηματίζεις σε έναν αγώνα είναι καλύτερο από το απλά να τον παρακολουθείς. Επιπλέον, η έμφαση που δίνει το κείμενο στη λέξη “παίχτης”, παρουσιάζοντας παράλληλα επιτυχημένους παίχτες ποδοσφαίρου, δίνει την εντύπωση ότι ένας παίχτης στοιχήματος μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία.

Για τους παραπάνω λόγους, η ASA αποφάσισε ότι η διαφήμιση της Coral έχει “επιθετικό” χαρακτήρα και δε συνάδει με τους κανόνες τηλεοπτικής προβολής. Από την πλευρά της, η Coral δήλωσε ότι δε θεωρεί πως η διαφήμιση, οι εικόνες ή η αφήγηση έχουν επιθετικό τόνο και πως πρόκειται για ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Coral και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Coral ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.