Συνεχίζει να ανθεί η αγορά παράνομου online στοιχήματος στην Πορτογαλία

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Πορτογαλίας, SRIJ (Serviço Regulação e Inspeção de Jogos do Turismo de Portugal), η αγορά παράνομου online στοιχήματος έχει δεχθεί ελάχιστα πλήγματα από τις νομοθετικές παρεμβάσεις και συνεχίζει να ανθεί. Τα στοιχεία αυτά, άλλωστε, δείχνουν ότι οι μισοί Πορτογάλοι παίχτες συνεχίζουν να στοιχηματίζουν και σε παράνομες ιστοσελίδες.

Η εικόνα αυτή της πορτογαλικής αγοράς έχει αναγκάσει το συλλογικό όργανο των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Πορτογαλία (την APAJO) να ζητήσει από τους αρμόδιους το μπλοκάρισμα των συναλλαγών προς εταιρείες που δεν έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια.

 

Τα στοιχεία της Πορτογαλίας για το παράνομο online στοίχημα

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της SRIJ, μόλις το 44% των Πορτογάλων παιχτών στοιχηματίζει αποκλειστικά σε νόμιμες ιστοσελίδες. Το υπόλοιπο 56% στοιχηματίζει σε παράνομες και σε νόμιμες ιστοσελίδες. Από τους παραπάνω, μάλιστα, το 6% στοιχηματίζει αποκλειστικά σε παράνομες ιστοσελίδες. Τέλος, μόλις το 70% των παιχτών που άνοιξαν λογαριασμό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 προτίμησε μια νόμιμη στοιχηματική εταιρεία.

Τα παραπάνω στοιχεία, βέβαια, φέρνουν μια αισιοδοξία στους αρμόδιους, αφού βελτιώνονται προς όφελος της νόμιμης αγοράς στοιχήματος. Πριν τρία χρόνια, άλλωστε, όταν το online στοίχημα δεν είχε ακόμη νομιμοποιηθεί στην Πορτογαλία, τα ποσοστά ήταν συντριπτικά υπέρ του παράνομου στοιχήματος.

 

Αποτελεσματικότερη καταπολέμηση ζητούν οι στοιχηματικές εταιρείες

Οι στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα στην Πορτογαλία θεωρούν, πάντως, ότι όσο κι αν έχει υπάρξει βελτίωση στην καταπολέμηση του παράνομου online στοιχήματος, απαιτούνται ακόμη πιο αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα. Για αυτό το λόγο ζητούν το μπλοκάρισμα των συναλλαγών προς εταιρείες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα, αλλά και επιπλέον μέτρα, που αφορούν στην καλύτερη εποπτεία της αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.